TOLIKO JE BRZ I JAK...

Ovu "zver" od fudbalera moraju da mažu vazelinom i "bebi" uljem pred SVAKU utakmicu!

Autor N.J.

Isprobali su više metoda u nameri da ga sačuvaju noktiju i štipanja...

To što ga je Tim Šervud proglasio jednako dobrim fudbalerom u odnosu na Lea Mesija i Kristijana Ronalda, otprilike objašnjava i njegove menadžerske sposobnosti i uspehe u karijeri.

Ali, činjenica je da ni osvajači 11 "Zlatnih lopti" nisu konkurencija Adami Traoreu u dve važne kategorije - brzini i snazi, što je paradoks sam po sebi.

Izvor: Twitter/@GoalscorerC

Telo ovog Španca poreklom iz Malija spojilo je naizgled nespoivo u profesionalnom fudbalu - mišićnu masu i građu profesionalnog bildera i ubrzanje vrhunskog sprintera, zbog čega je Vulverhempton pre dve godine izdvojio 20 miliona evra za njegov transfer iz Midlsbroa, a danas ne pristaje ni na duplo više od toga.

Pritom, reč je o igraču sa najviše uspešnih driblinga u Premijer ligi od odlaska Edena Azara u Real Madrid, protiv kojeg je gotovo nemoguće odbraniti se u igri "1 na 1".

Svesni situacije, fudbaleri Vulverhemptonovih rivala ove sezone u prvenstvu i Ligi Evrope, u kojoj su "vukovi" sinoć eliminisali Olimpijakos na "Molinou" i "bukirali" mesto na završnici u Nemačkoj, ne biraju načine da zaustave 24-godišnje čudo prirode.

Momak koji je prošao sve razrede "La Masije", a potom ostao bez prave šanse u prvom timu Barselone, gotovo svaku utakmicu od dolaska u Englesku završava sa ožiljcima, ogrebotinama i modricama od silnih povlačenja i štipanja zarađenih u duel igri.

  Stručni štab menadžera Nuna Espirita Santa na kraju se dosetio kako da zaštiti "zver" u čoporu "vukova".

Od nedavno, fizioterapeutkinja Vonderersa pred utakmicu premazuje Traoreu mišićave ruke preparatima od kojih postaju "klizave" i nezgodne za njegove čuvare.

Na "Molinou" su isprobali nekoliko varijanti, počelo se vazelinom, pa pomadom, ali se "bebi" ulje pokazalo kao idealan izbor za protekciju.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.