VREME ZA PROMENE!

Juventus SMENIO Sarija! Kontaktiran Maurisio Poketino, ko će biti naslednik?

Autor Nebojša Marković

Italijanski velikan potvrdio informaciju.

Juventus je ove sezone po svim parametrima razočarao! Ispadanje u Ligi šampiona u osmini finala i to od Liona, sedmoplasiranog tima Francuske, bio je ozbiljan debakl za jedan od najbogatijih klubova sveta, a ni u Kupu Italije nisu uspeli da podignu trofej.

Posledica svega toga je jasna - Mauricio Sari je smenjen!

Italijanski stručnjak je prošlog leta bio doveden posle epizode u Čelsiju da u torinskom velikanu napravi veliki zaokret u načinu igre tima.

Ipak, posle neubedljive sezone, u kojoj nije uspeo da pomiri svoju viziju sa kadrom koji je imao, pre svega "gravitiranju" igre prema Kristijanu Ronaldu, Sari je smenjen, potvrdio je šampion Italije.

Juventus je zasedao, sastančio i na kraju doneo jasnu odluku. Sari je bivši i sada se traži njegova zamena!

A izgleda da bi to mogao da bude Maurisio Poketino!

Argentinski stručnjak je bez posla otkako je dobio otkaz u Totenhemu, a mediji u Italiji su još ranije danas objavili da ga je Juventus navodno kontaktirao. On je već bio meta Juvea prošlog leta, ali je tada bio daleko od odlaska iz Londona, nakon što je "pevce" doveo do finala Lige šampiona.

Međutim, sada je sve drugačije. Poketino je odmoran i spreman novih izazova, Sari je kod mnogih već bio precrtan i pre zvanične odluke. Nova sezona je iza ugla, počeće za oko mesec dana, pa ostaje da se vidi hoće li Andrea Anjeli i njegovi saradnici brzo reagovati. 

Čini se da je Poketino najbliži da postane Sarijev naslednik.

Pogledajte kako je Juventus savladao Lion u petak uveče, mada im to nije bilo dovoljno za prolaz u narednu rundu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.