ŠAPČANI SU SPREMNI

Mačva se raduje Zvezdi: Uživaćemo u utakmici, ali NEMA PREDAJE protiv najkvalitetnijeg tima u Srbiji!

Autor Nebojša Marković

Ekipa Dragana Aničića želi da bude prva koja će iznenaditi šampiona Superlige.

Izvor: MN Press

U Šabac u nedelju stiže Crvena zvezda. Utakmica koja bi u uobičajenim okolnostima podigla čitav Šabac na noge sada će biti igrana pred praznim tribinama.

Tim Dragana Aničića posle polovičnog učinka u prva dva kola želi da uživa u meču protiv šampiona Srbije i pokuša da iznenadi ekipu Dejana Stankovića.

Mačva je u prvom kolu protiv Bačke slavila 2:1, da bi onda usledio poraz od Metalca u Gornjem Milanovcu 2:1. Sada je pred njima najveći test, što govore i reči Aničića.

"Kada igrate protiv Crvene zvezde, stvar je jasna, to je sigurno najkvalitetnija ekipa u našoj ligi, što ne znači da se mi predajemo pre utakmice. Pokušaćemo da na svaki mogući način neutrališemo taj njihov kvalitet u igračkom kadru, ne plašimo se, ovo je za nas jedan izazov i igrači će pokušati ono što je u ovom trenutku možda neostvarivo. Zvezda ima 30-tak igrača u svom pogonu i svaki od njih ima kvalitet da reši utakmicu, a u prethodna dva kola imali ste priliku da vidite lepu i efikasnu igru crveno-belih. U nekim utakmicama koje smo igrali ranije protiv Zvezde, pokazalo se da možemo da im pariramo, neke partije su rešavali lagano, tako da očekujem od mojih igrača prvo da uživaju u ovoj utakmici, kao i da daju sve od sebe da zabeležimo dobar rezultat", kaže Aničić.

Kapiten Filip Pejović kaže da ova utakmica ima dva epiteta, najlepša i najteža.

"O Zvezdi ne bih puno govorio, opšte je poznato kakav je to klub i koliko je kvalitetan tim. Što se tiče nas, mislim da smo dobro startovali ovo prvenstvo, mogli smo bodovno bolje da stojimo, ali nivo igre je dobar i zaista mnogo bolji nego prošle sezone. U velikoj meri, naredni meč zavisi od nas igrača, koliko ćemo da ispoštujemo taktičke zadatke koje šef bude postavio, kao i od naše discipline, upornosti i koncentracije u svakom minutu", rekao je Pejović.

Utakmica se igra u nedelju od 18.30 uz TV prenos na Arenasport 1.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.