Zvanično je!

BOMBA IZ ITALIJE, šampion vraća legendu: Na terenu je bio GENIJE, a sada da ga vidimo na klupi!

Autor Dušan Ninković

Pamtimo ga kao fudbalskog velikana. Sada je na novom početku - i to na klupi Juventusa!

Nekadašnji fudbaler Juventusa se u klub vraća u novoj ulozi, a to nismo mogli da očekujemo baš na ovaj način!

Naslednik Mauricija Sarija na klupi šampiona Italije će biti Andrea Pirlo tvrdio je jedan od najobaveštenijih italijanskih sportskih novinara, Fabricio Romano. I bio u pravu!

U klubu su, po svemu sudeći, reagovali munjevito.

Posao koji su prethodnog leta napravili sa Sarijem, kada se on iz Engleske vratio u Italiju, nije dao rezultate. Titula je osvojena, ali su to mogli i bez njega, ekipa se često mučila, a Sari je konstantno izgleda kao da je van ''zone komfora''.

Zato je odmah nakon ispadanja od Liona, kada se francuski tim plasirao među osam najboljih u Evropi, nekadašnji bankarski službenik otpušten.

Danas u toku da se to desilo, a već večeras imamo najavu da tim preuzima Andrea Pirlo. Čovek koji je dobar deo igračke karijere, nakon onih slavnih dana u Milanu, proveo kao jedan od najboljih igrača Juventusa, imaće težak zadatak da na početku trenerske karijere konsoliduje tim.

Biće potrebne promene u samoj ekipi, možda čak i stil kojim se fudbal igra, ali će Pirlo dobiti šansu kakva se retko ukazuje.

Nekoliko puta je pominjan kao trener mladih timova u Juventusovoj akademiji, kao šef stručnog štaba u njihovom razvojnom timu ili kao pomoćnik u seniorskom sastavu, ali je ovo nešto sasvim drugo.

Nekada jedan od najboljih svetskih vezista bio izričita želja direktora Anjelija, pišu dobro obavešteni izvori iz Italije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.