Reakcija kluba

Iz Zvezde o žrebu: Znamo kako su prošli Seltik i Legija!

Autor Mladen Šolak

Crveno-beli najavljuju da će koristiti i tuđa iskustva protiv prvog rivala na putu ka Ligi šampiona.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je saznala u nedelju da će na početku kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv prvaka Gibraltara, Evrope.

Pročitajte sve što je potrebno da znate o tom klubu.

Reagujući na žreb, u Ljutice Bogdana su oprezno komentarisali da znaju da su neki, poznati evropski timovi imali problem sa gibraltarskim predstavnicima.

Sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela pomenuo je u tom kontekstu Seltik, koji je u sezoni 2016/17 pobedio Linkoln kod kuće 3:1, pa u gostima bio na rubu eliminacije i ipak prošao porazom 0:1.

Takođe, naveo je i primer Legije iz Varšave koja je prošlog leta na terenu Evrope odigrala 0:0, pa je "slomila" tek u revanšu, u Poljskoj (3:0).

"Zadovoljan sam žrebom. Još juče, kada se lista potencijalnih rivala svela na tri ekipe, bilo nam je jasno da je moglo biti teže. Ekipa Europe je šampion svoje zemlje i svakako moramo biti oprezni. Dobro je da ne moramo na dalek put i da ćemo mi biti domaćini. Naravno, idemo korak po korak. Setite se kako je Seltik prošao pre nekoliko godina protiv šampiona Gibraltara, a namučila se i Legija prethodne sezone", rekao je Mrkela.

Zvezdin trener Dejan Stanković je pozvao na oprez.

"Ne potcenjujemo nikog. Igra se jedan meč, to je 90 minuta koncentracije i fokusa i veoma oprezno ćemo pristupiti duelu sa gibraltarskim predstavnikom. Poštujemo svakog rivala, Evropa je šampion države i nema prostora za potcenjivanje. Znamo šta nas očekuje, pripremamo se za izazove na svim frontovima, ali volim da o utakmicama razmišljam tek kad dođe vreme za to. Mi do susreta sa Evropom imamo prvenstvene mečeve, tako da idemo korak po korak. Imamo jasne ciljeve i u Superligi, pa i u evropskim takmičenjima, ali kažem, fokusiran sam na prvog narednog rivala. O Evropi ćemo razmišljati kad dođe vreme za to".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.