IZBEGLI SU DANCE

ŽREB ZA LIGU ŠAMPIONA: Zvezda može u Albaniju!

Autor Milutin Vujičić

Prvo protiv Evrope, a onda...

Izvor: UEFA/Screenshot

Kakav žreb za Crvenu zvezdu!

Ukoliko prebrodi prvo kolo u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv gibraltarske Evrope, onda će u drugom kolu igrati protiv pobednika susreta Dinama Tbilisija i Tirane. Zvezda bi u tom slučaju bila gost, pa postoji mogućnost da i gostuje u Albaniji, odnosno Gruziji.

Da bi se o tome uopšte razmišljalo potrebno je biti bolji prvo od šampiona Gibraltara, koji će po svemu sudeći gostovati na "Marakani" već 18. ili 19. avgusta.

Poznato je od ranije da se ove sezone u prva tri kola kvalifikacija za Ligu šampiona igra samo po jedna utakmica (ako je nerešeno - produžeci, pa penali), pa bi u slučaju očekivanog prolaska Zvezda imala i prvo "evro gostovanje" ove sezone i to 25. ili 26. avgusta.

Zvezda nikada nije igrala protiv Tirane, dok je s Dinamom iz Tbilisija "ukrštena" u kvalifikacijama za Ligu Evrope 2010. godine, a taj dvomeč se pamti po het-triku Dejana Lekića i pobedi od 5:2 kojim su crveno-beli prošli dalje.

Vredi istaći i da je moguće da Zvezda utakmicu drugog kola kvalifikacija igra i na neutralnom terenu, ali sve to zavisi od mnogo faktora i rano je prejudicirati na dve nedelje pred meč.

Može se reći da je Zvezda dobro prošla i na ovom žrebu pošto je izbegnut najteži protivnik Midtjiland, dok će nastaviti da se nadaju da će neko od rivala koji imaju veći koeficijent ispasti - i tako im omogućiti da i na žrebu za treće kolo budu povlašćeni.

STAZA ŠAMPIONA - 2. KOLO

Dinamo Tbilisi/Tirana - Crvena zvezda/Evropa

Karabag/Sileks - Šerif/Fola Eš

Dinamo Brest/Astana - Konas Ki/Sarajevo

Budućnost/Ludogorec - Midtjiland

Celje/Dandalk - Molde/Kups

Legija/Drita-Linfild - Ararat/Omonija

Flora Talin/Suduva - Makabi/Riga

Seltik/Rejkjavik - Ferencvaroš/Jurgorden

Jang bojs - Ki Klaksvik/Slovan Bratislava

Florijana/Kluž - Dinamo Zagreb

LIGAŠKA STAZA - 2. KOLO

AZ Alkmar - Viktorija Plzen

PAOK - Bešiktaš

Lokomotiva Zagreb - Rapid Beč

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.