OSNOVANI 1970.

2.000.000.000 € za 9 godina i novi najbolji rezultat od osnivanja - da li je VREDELO?

Autor N.J.

Vea 1995, Nejmar i Mbape 2020.

Tomas Tuhel, četvrti izbor na poziciji trenera od kada je 2011. i vladar Katara Tamim Bin Hamad Al-Tani stigao u evropski fudbal, uvođenjem Kilijana Mbapea u 60. minutu uspeo je u jednoj nameri - Atalanta više nije bila opasna po gol.

Bilo je potrebno da Nemac, 20 minuta nakon drugog najskuplje plaćenog fudbalera sveta svih vremena, pošalje na teren i jednog dovedenog bez obeštećenja, Čupa Motinga, da bi uspeo u drugoj nameri - postalo je opasno pred golom Atalante.

Top 10

222 - Nejmar (Barselona)

185 - Mbape (Monako)

65 - Kavani (Napoli)

63 - Di Marija (Junajted)

50 - Ikardi (Inter)

50 - Luiz (Čelsi)

42 - Silva (Milan)

42 - Pastore (Palermo)

40 - Moura (Sao Paulo)

40 - Paredes (Zenit)

Na kraju, dvojica superstarova u koje je uloženo 444 miliona evra, uz pomoć Markinjoša i Motinga uspela su u 100 sekundi igre u Lisabonu ono što nisu za tri godine života u Parizu i, ujedno, slomila srca fudbalskim romanticima širom sveta.

Dok su se Nejmar i Mbape radovali sudbini momaka iz Bergama, nije bilo teško izračunati koliko je novca bilo potrebno da bi se ponovio najveći uspeh od osnivanja Pari sen Žermena - dve milijarde evra za devet godina (uz konstantne istrage zbog kršenja finansijskog fer-pleja) od kako je Al-Tanijev prijatelj i poslovni partner Naser Al-Kelaifi postavljen za predsednika "svetaca".

Osnovani 1970, na prvo polufinale čekali su 25, na drugo još 25 godina.

Ekskluzivno na Mondu, pogledajte i kako su Nejmar i Mbape izveli ono što je prvom tamnoputom osvajaču "Zlatne lopte" u istoriji, Žoržu Vei, uspeli 1995. godine.

Da li je bilo vredno?

"Ni sekunde nisam mislio na eliminaciju. I ništa me neće sprečiti da verujem u finale", rekao je Nejmar, čija je godišnja plata od 38 miliona evra veća od zarada svih fudbalera Atalante zajedno.

"Mi smo veliki tim, mi smo prava porodica".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.