igraju superligu, misle na evropu

Vojvodina se sprema za "najtežu utakmicu do sada", Lalatović misli da im je Liga Evrope možda "suđena"

Autor Pavle Knežević

"Vojvodina je veliki evropski klub", kaže trener

Izvor: MN Press

Vojvodina u nedelju dočekuje Mladost iz Lučana, što "lale" video kao šansu da ostvare novu prvenstvenu pobedu i dodatno poprave svoj trenutni plasman na tabeli.

Taj zadatak neće biti lak, jer je Mladost u prva tri kola ostvarila tri pobede, ocena je trenera Vojvodine Nenada Lalatovića.

Trener skreće pažnju da je raspored ekipe težak.

"U prva dva kola smo imali dva derbija protiv TSC-a i Čukaričkog, a onda i jako teško gostovanje Voždovcu, gde smo uspeli da pobedimo. Jako mi je žao što nismo uspeli da pobedimo TSC, jer taj start je uvek jako bitan, ali to smo sad zaboravili. Bitno je da smo protiv Voždovca odigrali na visokom nivou i da su igrači ispoštovali sve ono što sam tražio od njih. Po mom mišljenju, očekuje nas najteža utakmica do sada, jer jako cenim ekipu Mladosti iz Lučana", rekao je Lalatović za sajt kluba.

On je kazao da su pobede ostvarivane sa golom razlike, a da je u četvrtfinalu kupa bilo 0:0 i da su "lale" prošle na penale.

"Nije ih lako pobediti, ali mi smo Vojvodina, igramo kod kuće i, u ovom trenutku, mene samo tri boda zanimaju. Želim da Vojvodina bude na onom nivou na kojem je bila i prošle sezone, a ono što ovom timu nedostaje su utakmice, jer smo tokom priprema odigrali samo dva meča po 45 minuta. Kako prvenstvo odmiče, igramo sve bolje, što pokazuje i utakmica protiv Voždovca. Međutim, da bismo opet bili pretendent za neki trofej i bili ono što navijači očekuju od nas, moramo igrati na tom nivou i dalje", rekao je Lalatović.

Bez obzira na to što će se u kvalifikacijama za Ligu Evrope sastati sa nekim od atraktivnih evropskih timova, svi u crveno-belom taboru veruju da Vojvodina ove sezone može do grupne faze takmičenja, što je jedna od glavnih tema u srpskom fudbalu.

"I Vojvodina je zvučno ime u Srbiji, a za mene i u Evropi. Vojvodina je veliki klub, sa dugom tradicijom, u kojem su igrali veliki igrači i radili veliki treneri. Prema tome, koliko god da respektujemo druge, i oni će morati da respektuju nas. Naravno, ne mogu da tvrdim ništa, jer zamislite da dobijete Totenhem sa Murinjom i budžetom kakav oni imaju. Međutim, u jednoj utakmici, sve je moguće. Nekad je trofej možda bio namenjen nekom drugom, ali je suđen bio igračima i navijačima Vojvodine i Nenadu Lalatoviću. Možda nam je suđena i grupna faza Lige Evrope", rekao je Lalatović.

Utakmica između Vojvodine i Mladosti igra se u nedelju od 20 sati na "Karađorđu", bez prisustva publike.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.