OPROŠTAJ

ZVEZDAŠ od glave do pete o NAJTEŽIM SUZAMA u karijeri: Kao kada sam se opraštao od oca, majke i najmilijih!

Autor Milutin Vujičić

"Sinoć kada sam video Gobelju, setio sam se našeg cimerstva, gledao ostale saigrače...", rekao je Branko Jovičić.

Izvor: MN Press

Branko Jovičić se u suzama oprostio od Crvene zvezde.

Miljenik navijača crveno-belih, koji su ga obožavali zbog velike borbenosti i požrtvovanosti, nastaviće karijeru u Rusiji. Bilo mu je teško posle meča protiv Spartaka (3:2), bili su to njegovi poslednji minuti na "Marakani", a suze nije mogao da sakrije ni trener Dejan Stanković.

Dan kasnije u razgovoru za "Kurir", Branko Jovičić objasnio je da nije mogao da sakrije suze pošto se osećao kao da napušta porodicu...

"Teško je pričati. Suze su sve rekle! Zvezda je emocija, moja kuća... Hvala svim ljudima u klubu koji su mu omogućili da budem deo jedne tako velike porodice kakva je Crvena zvezda. I bivšem stručnom štabu i sadašnjem. Ponosan sam na sve ljude sa kojima sam radio!", kazao je Jovičić.

Borbeni vezista, koga su navijači znali da zovu i "pit bul", kazao je da ono što je u Zvezdi doživeo neće nikada više, a bilo je uspeha, kao i dve teške povrede...

"Sećam se tog trenutka kada je pozvao generalni direktor Zvezdan Terzić i rekao mi da sam potreban Crvenoj zvezdi i da me žele. Ni trenutka nisam razmišljao. Od prvog momenta u svlačionici sam osetio podršku, da tu pripadam. Sinoć kada sam video Gobelju, setio sam se našeg cimerstva, gledao ostale saigrače... Pa, kako čovek da ne zaplače jer znam da toga više neće biti. A takvi kao što je Gobelja, su svi momci u klubu", objasnio je Jovičić.

Zahvaljuje se navijačima koji su mu pružili podršku posle teške povrede, kao i Zvezdi dolazeći na svaku utakmicu, bilo kod kuće ili u gostima, a sada je vreme za Ural.

"Idem... Možda je sve moralo tako da se desi. Jaka je konkurencija u Zvezdi... Možda je trebalo i ranije da odem, prošlog leta. Taj trenutak je svakako morao doći. Ponavljam, meni je Crvena zvezda porodica i sve ovo doživljavam kao kada sam kao klinac napuštao roditeljski dom u Raškoj, kada sam se opraštao od oca, majke i najmilijih. Čeka me borba za mesto u timu tamo u Uralu. Sa moje strane obećavam Rusima profesionalnost", kazao je Nadam se da ću pomoći klubu da ostvari ciljeve. Odlazim u Rusiju za pet do šest dana. Jekaterinburg je lep grad, uslovi za trening koje ima Ural su sjajni, a Rusiju volim, već sam igrao tamo", kazao je Jovičić i zaključio:

"Živela je Crvena zvezda i pre bez mene, kao i bez drugih. Crvena zvezda je večna!".

(MONDO/Kurir)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.