GOVORIO JE I O SUDIJAMA

"Ako može Lion da izbaci Siti, može i Vojvodina do grupne faze Lige Evrope": Ovo je računica Nenada Lalatovića!

Autor Milutin Vujičić

"Kada čovek nešto sanja i mašta, to može da mu se i ostvari, a ja verujem da se čuda dešavaju", poručio je trener Vojvodine.

Izvor: MN Press

Posle dva remija na startu prvenstva, u derbi utakmicama protiv TSC-a i Čukaričkog, osvajač domaćeg Kupa deluje da je "uhvatio" pravi ritam!

Pobede protiv Voždovca (3:1) i Mladosti (3:0) obradovale su trenera Nenada Lalatovića koji je i ranije kazao da će njegova ekipa biti prava tek kada se "zahukta", pošto zbog pandemije korona virusa nisu imali valjane pripreme.

U uzbudljivoj utakmici na "Karađorđu", tokom koje je Vojvodina dva puta pogađala okvir gola, a onda tek u završnici preko Bojića, Saničanina i Đuričina došla do golova, Lalatović je rekao...

"Na poslednje dve utakmice, dali smo šest golova i primili samo jedan, što znači da smo i efikasni. Ovo je prava Vojvodina, ona koju volim i očekujem, a kakvu očekuju i navijači, uprava kluba, 'sedma sila'… Danas sam ponosan na svoje momke i na to kako su odigrali i prvo i drugo poluvreme", kazao je Lalatović na konferenciji za medije i poručio:

"Ovakav klub, sa ovakvom tradicijom, navijačima, stadionom i gradom apsolutno zaslužuje da svake godine igra Evropu".

A međunarodnog fudbala biće ovog leta. Vojvodina je trebalo da počne od drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ali su je rezultati drugih timova pogurali ka čak trećem.

To znači da su im u teoriji potrebne samo dve pobede do istorijske grupne faze.

Vojvodina - Mladost 3:0
Izvor: YouTube/SuperLiga

"Voleo bih da smo u prva dva kola dobili neka dva lakša protivnika, pa da malo osetimo tu Evropu. Međutim, veliki klubovi kreću iz trećeg kola, a Vojvodina je veliki klub. Nismo bezveze osvojili taj trofej. Lepo je kad prođete prvo i drugo kolo, a da ni ne igrate, a ja bih voleo da u trećem dobijemo nekog preko koga ćemo ući u četvrto, pa čak i u grupnu fazu Lige Evrope", kazao je Lalatović i dodao:

"Kada čovek nešto sanja i mašta, to može da mu se i ostvari, a ja verujem da se čuda dešavaju. Ti klubovi jesu bogati, jer eto, možemo da dobijemo i Totenhem, a njihov i naš budžet ne mogu da se porede. Međutim, kad moji momci igraju na ovakvom nivou, u jednoj utakmici je sve moguće. Videli ste i sinoć da je Lion izbacio Mančester siti. Imaju onakav budžet, ali je Lion uspeo da pobedi zato što njegovi igrači veruju da mogu da uđu u polufinale Lige šampiona. Tako i ja verujem da mi sa našom Vojvodinom možemo da uđemo u grupnu fazu Lige Evrope".

S KIM MOŽE VOŠA?

Vojvodina neće biti povlašćena u trećem kolu, a mogući protivnici su između ostalih Totenhem, Bazel, Sporting, Kopenhagen, PSV, Volfsburg, APOEL, BATE, Galatasaraj, Malme, PAOK, Lijež, Steaua, Granada, Milan, AZ Alkmar, AEK, Glazgov, LASK, Hapoel Ber Ševa, Maribor, Rosenborg, Apolon, Rostov i Rems, a moguća su odstupanja u slučaju iznenađenja.

Trener "stare dame" je rekao i da klub neće dovoditi pojačanja sem ako neko ne ode, i to isključivo igrače bez ugovora, a još jednom je pohvalio suđenje u domaćem fudbalu.

"Mi nismo klub kome se svira mnogo penala. Ako postižemo golove, postižemo ih iz igre. Neke ekipe imaju možda više penala u poslednjih šest meseci nego Vojvodina za poslednje četiri godine. No, to ne treba da nas zanima i treba da gledamo samo naše dvorište".

"Danas opet moram da pohvalim sudije, gospodina Jovanovića i njegove saradnike, jer su opet odsudili jednu utakmicu bez greške. Kad imamo suđenje 50:50, svakom timu u ligi možemo da se suprotstavimo i sasvim nam je svejedno da li će to biti Zvezda, Partizan, TSC, Čukarički ili neko drugi", objasnio je trener Vojvodine koji je bio izuzetno nezadovoljan suđenjem Novaka Simovića u prvom kolu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.