JEDVA JE DOČEKAO

Momak koji je UNEO POMETNJU protiv Radnika: U Partizanu mnogo učim, Stojke je legenda srpskog fudbala

Autor Nebojša Marković

Denis Stojković je upisao prvu asistenciju u crno-belom dresu.

Izvor: MN Press

Možda je juniorske dane provodio u Juventusu, Torinu i Čelsiju, možda se oprobao i u austrijskom LASK-u, ali Denis Stojković je jedva čekao punoletstvo da bi potpisao ugovor za Partizan!

Mladi fudbaler crno-belih šest meseci je bio deo tima, ali je tek početkom avgusta dobio priliku da i zvanično postane igrač kluba i stavi se na raspolaganje Savu Miloševiću.

Stojković je napunio 18 godina, potpisao ugovor, a od tada smo ga par puta videli u akciji na terenu.

"Sa jedne strane brzo je prošlo ovih šest meseci od kada sam došao u Partizan. Pomogao mi je taj period jer nisam odmah ušao u vatru i morao da se prilagođavam igrajući utakmice, već sam radio sa čitavim timom i učio od njih na terenu. Sa druge strane, bilo je teško gledati ekipu kako igra, dok vi sedite na klupi i jedva sam čekao 4. avgust kada je sve trebalo da se ozvaniči. Za mene je to bio neverovatan period u kojem sam mnogo naučio od klupskih veterana", rekao je Stojković za sajt Partizana.

On je sebe opisao kao napadača koji se sjajno se snalazi na svim pozicijama u napadu.

"Spreman sam da dam sebe 100 posto na bilo kojoj drugoj poziciji, ako šef tako odluči."

Stojković je u subotu protiv Radnika iz Surdulice pružio dobru partiju nakon što je ušao u igru i bio je asistent za prvi gol Partizana (2:0). Strelac tog pogotka je bio Takuma Asano, koji se Stojkoviću i zahvalio.

"Asano je super momak. Ne znam da li ste primetili da se on svaki put zahvali kada i ulazi i izlazi iz igre određenim gestom tela. Ja bih se zahvalio i Đoletu Ivanoviću koji mi je na moje istrčavanje dodao loptu, a potom je Asano posle mog centaršuta dao gol. Sada kada se setim, ne znam ni kako smo odigrali utakmicu po onakvoj kiši."

Od dolaska u Partizan, mladi Denis sve bolje govori srpski.

"Napredovao sam dosta u odnosu na period kada sam došao. Mislim da nikada nisam bio loš, ali sam se plašio da ne kažem nešto pogrešno. Straha više nema", rekao je Stojković, koji se potom osvrnuo i na svog prezimenjaka i kapitena Vladimira Stojkovića.

"Momci su me zaista svi super prihvatili, ali zaista. Vlada je jedan jedini, legenda srpskog fudbala", rekao je mlađi od dvojice Stojkovića.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.