NISU ARAPI, ALI...

NIJE SVE GOTOVO, nove gazde ipak stižu? Prošle godine prihod 12 MILIJARDI, ove bi da kupe Njukasl!

Autor Nebojša Marković

Neće Arapi - hoće investitori iz Singapura!

Dolazak arapske grupacije u Njukasl bombastično je najavljen, navijači "svraka" već su krenuli da maštaju o spektakularnim pojačanjima koja bi klub odvela, pre svega, u vrh Premijer lige...

Krajem prošlog meseca, međutim, taj koncept je postao stvar prošlosti jer se grupa arapskih investitora, na čelu sa princem Muhamedom bin Salmanom, povukla iz cele priče s obzirom na to da se preuzimanje kluba "oteglo" iz više razloga (u dobroj meri i političkih).

Ipak, prema poslednjim najavama sa Ostrva, možda nije sve propalo za navijače Njukasla jer – umesto Arapa, mogli bi da dođu investitori iz Singapura!

Reč je o korporaciji BNG (Bellagraph Nova Group), koja je smeštena u Parizu, a koja je u saopštenju obelodanila da kontakti sa klubom postoje.

"Pregovori su u poodmakloj fazi, a naša grupacija je zaista posvećena cilju da se klub razvija i napreduje. S tim u vezi, 10. avgusta je u klub dostavljeno pismo namere kao dokaz naše želje u investiranje", navedeno je, između ostalog, u saopštenju grupacije pod čijom "kapom" se nalazi 31 kompanija, a koja je, prema objavama na sajtu grupacije, prošle godine prihodovala čak 12.000.000.000 dolara!

Njukasl, inače, već dugo nije konkurentan na tlu Engleske.

U poslednjih dvadeset godina, "crno-beli" su samo četiri puta bili plasirani na jednu od prvih pet pozicija - od čega tri puta u prethodnoj deceniji, a ne treba zaboraviti ni da je klub tokom devedesetih godina, neposredno nakon formiranja Premijer lige, bio čak i na drugom mestu pod komandom Kevina Kigena, a kasnije i ser Kenija Dalgliša.

(MONDO.ba)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.