Fudbal

Nije ni blizu kraja karijere, a Englezi mu POSTAVLJAJU STATUU!

Autor Dušan Ninković Izvor mondo.ba

U saopštenju "građana" navedeno je da će statua biti podignuta ispred stadiona Etihad

Engleski premijerligaš Mančester siti podići će statuu španskom fudbaleru Davidu Silvi, koji je u engleskom klubu proveo punu deceniju.

U saopštenju "građana" navedeno je da će statua 34-godišnjem vezisti, koji je napustio klub na kraju sezone, biti podignuta ispred stadiona Etihad.

Ovo nije ništa neobično za engleske klubove, pošto statue krase okolinu većine poznatih stadiona. Čak i ''mali'' klubovi, oni koji se takmiče u nižim rangovima, imaju kompletne figure svojih heroja, legendarnih fudbalera iz klupske istorije.

U Sitiju podsećaju da će na isti način statua biti podignuta i u čast Venasana Kompanija, koji je napustio klub prošle godine, a obe statue će svečano biti predstavljene 2021. godine.

David Silva je 2010. godine iz Valensije prešao na Etihad, za Mančester siti je odigrao 436 utakmica, te osvojio četiri naslova šampiona Engleske i dva FA Kupa.

Pored Mančester sitija, David Silva je igrao samo još za Valensiju, koja ga je slala na pozajmice u Eibar i Seltu. Najveće uspehe u karijeri beležio je u reprezentaciji, sa kojom je osvojio Mundijal i dva Evropska prvenstva. Ukupno je 125 puta bio reprezentativac.

Ovih dana se sve glasnije govori da je kreativni vezista blizu potpisa sa Lacijom, iako su se interesovali i neki klubovi iz Azije.

(MONDO/Anadolija)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.