Odličan posao

ANALIZA SUĐENJA: Sudije bez grešaka, sve odluke ispravne, oba penala na "Marakani" su bila!

Autor Dušan Ninković

Srpski arbitri nisu grešili dok su delili pravdu u četvrtom kolu Superlige.

Zvezda Spartak
Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Kao i posle svakog kola Superlige, Arenasport je u svom studiju ugostila struku, sudiju Igora Radojčića.

Četvrto kolo Superlige Srbije donelo nam je novih deset veoma efikasnih mečeva, a među situacijama koje su analizirane bile su tri sa meča Crvena zvezda - Spartak i jedna iz Surdulice, gde je gostovao Partizan.

Crno-beli su gostovali na jugu Srbije, a jedina sporna situacija bilo je nevreme. Zbog grmljavine i obilne kiše na kratko je bilo problema i sa prenosom, ali se fudbalska utakmica nije prekidala.

Da li je trebalo prekinuti utakmicu u Surdulici?

''Ukoliko sudija proceni da je ugrožena bezbednost, može pripremeno da je prekine. ako potraje, može i da je trajno prekine. Njegova je procena da nije bilo toliko opasno'', rekao je Radojčić u okviru pregleda kola.

Radnik - Partizan 4. kolo superlige
Izvor: Youtube/Superliga Srbija

Nekadašnji arbitar je mnogo više komentara imao na suđenje u Beogradu, ali je i tu istakao odličan posao glavnog arbitra. Novak Simović je delio pravdu na derbiju kola.

Penal za Zvezdu, dobra odluka ili ne?

''Sa obe ruke igrač povlači protivnika. Ovo je klasično povlačenje, što Novak Simović i pokazuje. Defanzivac ne ide na loptu, već samo pokušava da zaustavi rivala'', bio je prvi u nizu komentara.

Usledio je ofsajd dosuđen crveno-belima, kada je nedozvoljenu poziciju Simoviću signalizirao njegov asistent Đorović.

''Već smo isticali sudiju Đorovića kao jednog od najboljih mladih arbitara. On je veoma talentovan pomoćni sudija. Ova situacija je bila na ivici i moraće u budućnosti da ima mnogo koncentracije'', izjavio je Radojčić nakon četvrtog kola.

A faul Bena, za penal Spartaka? Taj detalj je uneo dramatičnog u meč.

''Jeste, iskreno. Bez obzira da li je lopta upućena ovom igraču, ispravno je. Neoprezno, nesmotreno, Ben je napravio prekršaj!''

Crvena zveda - Spartak, 4. kolo Superlige
Izvor: Youtube/Superliga Srbija

Utvrđeno je da Srđan Jovanović nije oštetio Vojvodinu u situacijama u kojima je tražila penal. Da li je bilo elemenata za penal kada je Bojić pao u šesnaestercu Mladosti u prvom delu?

"Ne, duel dva igrača. Lopta je čak ostala kod igrača u plavom dresu. Nema prekršaja. Sudija je postavljen na tri-četiri metra i ne ostavlja mi nikakvu dilemu. I to što je sudija Srđan Jovanović tu daje na značaju ovoj odluci".

Takođe, prema Radojičićevom mišljenju za "lale" nije bio penal ni u nastavku, posle šuta Gemovića i reklamiranog igranja rukom u kaznenom prostoru Lučanaca.

"Interesantno je da prekršaj traže igrači koji se nalaze iza lopte, bliže golu protivnika, a ne oni koji su mogli da vide. Lopta je posle šuta pogodila igrača u glavu. Nema govora o prekršaju. Očigledno je. Jovanović je bio tu".

Vojvodina - Mladost, 4. kolo Superlige
Izvor: Youtube/Superliga Srbija