O NJEMU SE PRIČA

SRBIN IZ DINAMA: U Zagrebu nikome ne smeta moja vera, voleo bih EVROPSKI SPEKTAKL protiv Zvezde!

Autor Nebojša Marković

Komnen Andrić je prethodnog vikenda skrenuo pažnju na sebe.

Izvor: YouTube/Hrvatska Nogometna Televizija/Printscreen

Fudbalsko prvenstvo Hrvatske počelo je prošlog vikenda, a dosta pažnje na sebe skrenuo je srpski internacionalac. Komnen Andrić je u dresu Dinamo Zagreba bio strelac i asistent u ubedljivoj pobedi protiv Lokomotive 6:0.

Nekadašnji fudbaler OFK Beograda ističe da nije mogao da zamisli bolji početak sezone, u kojem Dinamo juri 14. titulu prvaka Hrvatske u poslednjih 15 godina.

"Modri" su bili surovi prema gradskom rivalu i timu koji takođe učestvuje u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Bolji početak sezone nisam mogao da zamislim. U igru sam ušao kao poslednja izmena, ali uspeo sam da postignem gol i posvetim ga sinu Mateu, koji se rodio u Beogradu pre samo devet dana. Svojevremeno je sličnu posvetu dobila i ćerkica Kasija", počeo je Andrić u intervjuu za "Alo".

"Pred start šampionata sam uspeo da skoknem do Beograda i sa suprugom izvedem sina iz bolnice. Sada sam rasterećen, srećan, verujem da je ovo moja sezona", govori srpski napadač.

Najviše se druži sa Petrom Stojanovićem

"Stojanović i ja se znamo godinu i po dana, odlični smo drugari i porodično se družimo. Zajedno imamo cilj - da sa Dinamom osvajamo trofeje i uđemo u Ligu šampiona", rekao je Andrić o fudbaleru iz Slovenije.

On je gol protiv Lokomotive na "Maksimiru" proslavio i tako što se nekoliko puta prekrstio i pogledao ka nebu, što je mnogima bilo naročito interesantno.

"Ništa neobično. Na taj način sam obeležavao golove u Srbiji, u Portugalu, Litvaniji, tako da se tog rituala držim i u Hrvatskoj. I verujte mi, niko nema ništa protiv toga. Dinamo je prava sredina za strane igrače, ima nas iz čak deset zemalja sveta i nikome ovde ne smeta moja vera. Srbija je moja zemlja i s ponosom i na svakom koraku, ističem svoje srpsko poreklo. Naravno, poštujem i sve druge ljude."

Naravno, neizbežna tema razgovora bila je i mogućnost da se u kvalifikacijama za Ligu šampiona sastanu šampioni Srbije i Hrvatske, Crvena zvezda i Dinamo Zagreb.

"Ne razmišljam specijalno o tome, mnogo je važnije da se mi dokopamo Lige šampiona. Istina, voleo bih da s ekipom dođem na "Marakanu", bio bi to pravi spektakl. A opet, bilo bi dobro i da se zaobiđemo, jer bih najviše voleo da i Dinamo i Zvezda uđu u grupnu fazu, da ne mora niko da otpadne", rekao je Komnen Andrić za "Alo".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.