ŠMEKERSKI, NEMA ŠTA!

GOSTI SA GIBRALTARA ODUŠEVILI ZVEZDAŠE: Izgubili smo posle 397 dana i to od prvaka Evrope!

Autor Nebojša Marković

Sjajan potez šampiona Gibraltara.

Izvor: MN Press

Stigao je šampion Gibraltara u Beograd, na stadion "Rajko Mitić", u nadi da će na čuvenom stadionu uspeti da bar nekako pomrse konce Crvenoj zvezdi.

Bili su svesni da nemaju tu šta da traže, ali sportski je nadati se dobrom rezultatu. Ipak, ono što je Evropa sa Gibraltara učinila posle meča oduševilo je navijače Crvene zvezde!

Evropa je izgubila 5:0, posle het-trika El Fardua Bena i dva pogotka Mirka Ivanića i tako završila učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Ipak, zanimljivo je da je ovo bio prvi poraz Evrope posle više od godinu dana, odnosno posle tačno 397 dana. To je izračunao baš ovaj klub, koji se posle susreta "šmekerskim" potezom odužio Zvezdi za dobrodošlicu u Beogradu.

"Bilo je potrebno 397 dana, ali smo napokon izgubili i to od prvaka Evrope, ni manje ni više. Čestitke Crvenoj zvezdi za prolaz dalje u narednu rundu", stajalo je u tvitu zvaničnog profila Evrope, uz "Čestitam" na srpskom jeziku.

Nisu Zvezdaši zamerili tu blagu gramatičku grešku, ali su zdušno pozdravili ovaj potez Evrope, podsetivši crveno-bele na najveći uspeh u istoriji kluba.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.