ne menja sredinu

Nemanja Stevanović ostaje u Partizanu: Nas golmane spaja ista muka...

Autor Pavle Knežević

Tražili su ga iz Turske, ali on će se posvetiti borbi u crno-belom dresu

Izvor: FK Partizan / Miroslav Todorović

Tražili su ga klubovi iz inostranstva, pominjala se Turska, ali je golman Partizana Nemanja Stevanović produžio ugovor sa klubom na još dve godine, objavljeno je na sajtu kluba.

Među crno-bele je došao pre četiri godine, taman da osvoji duplu krunu, a onda su usledile pozajmice u Teleoptik, Rad i Čukarički. Ipak, odlučio je da ostane u Humskoj.

"U Partizanu sam već četiri godine i slobodno mogu reći, shodno onome što sam doživeo i prošao, da je to kao nečijih 15 života i karijera. Bilo je ti svega, uspeha, padova, pozajmica, vraćanja, nepravdi, razočarenja, pobeda i tako u krug. Ovde nikada nije dosadno. Partizan je velika životna i fudbalska škola", rekao je Stevanović.

Nije bilo lako proći sve to, mada je branio i u jednom finalu kupa, kada je trofej osvojen. On za sve hvali porodicu koja je stalno uz njega. Ove sezone deluje, međutim, da je tek treći golman u izboru Sava Miloševića. Dok je povređen kapiten Vladimir Stojković, prvi izbor je Aleksandar Popović.

Svađi i čarki nema, svi se drže zajedno.

"Drži nas ista muka, šalim se naravno… Stalno smo zajedno, zdrava konkurencija je uvek dobro došla. Lično, uvek sam se najviše družio sa kolegama, golmanima. Pop je mlad , talentovan golman. Na njemu je da radi, trenira i da opravda ukazano poverenje", rekao je Stevanović.

Stojković ima 37 godina, na leto mu ističe ugovor i čini se nekako da se crno-beli spremaju na život posle sjajnog golmana, a deluje i da je Stevanović u planu za taj period…

"Produžio sam ugovor, ali je istina da sam želeo da se okušam u inostranstvu. Imao sam interesovanja iz Turske, ali se neke stvari nisu poklopile. Nisam više mogao da čekam ni zbog sebe, ni zbog Partizana. Sada sam u Partizanu, dajem se 110 odsto na svakom treningu i utakmici, kao što sam uvek i davao, pa ćemo videti kako će se odvijati sezona. Tu sam uvek da pomognem klubu na najbolji mogući način", rekao je Stevanović.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.