dotakao je dno

Tragična priča o karijeri Holgera Badštubera - milionera koji igra sa decom u ČETVRTOJ ligi!

Autor Pavle Knežević

A bio je veliki talenat i ogromna nada nemačkog fudbala...

Sećate li Holgera Badštubera? Nekada je bio velika nada nemačkog fudbala, ali nije ispunio ništa od toga. Rast ovog štopera sprečile su malo povrede, ponekad luda glava, a sad…

…Sad je dotakao dno karijere.

Ponovo 31-godišnji Badštuber mora da se suočava sa činjenicom da mu karijera ide u pogrešnom pravcu, ali ovog puta ne zbog njegovog tela, već zbog poslodavca. Prostije rečeno, Štutgart ga je prebacio u mladi tim, sa kojim će trenirati i igrati – u četvrtoj ligi!

Ovo je stvarno najniža tačka karijere igrača koji je počeo kao velika nada u Bajernu 2009. Te godine je Luj van Gal doveo u Minhen dvojicu mladića, njega i klinca zvanog Tomas Miler. Obojica su bila njegov izum, ali samo jedan se vinuo do projektovanih visina.

A počeli su isto. Obojica su bili član reprezentacije koja je na Mundijalu 2010. stigla do trećeg mesta, ali je Miler bio najbolji strelac tima i turnira, a Badštuber je uglavnom gledao sa klupe. Miler se sada sprema da ponovo juri Ligu šampiona, a drugi ne može da igra ni u Bundesligi.

Ma ni u Cvajti.

Zvanično saopštenje "Švaba" kaže da u odbrani žele da se "oslone na druge igrače", kao i da žele da tim koji je upravo izborio promociju bude "odgovoran i sadrži samo potrebne delove".

Igrač se nije potresao, rekao je da je odluka teška, ali da je prihvata, a onda je naglasio:

"Ostajem sigurno u Štutgartu. Ugovor mi ističe 30. juna 2021, što mi je jako važno. Mislim o sebi o igraču koji ulazi u ugovore da bi ih poštovao", rekao je on.

Naravno, kad ima garantovanu platu između 2,5 i tri miliona evra!

I što bi išao? Baš poput njegovih slavnijih i daleko skupljih kolega, Gareta Bejla i Mesuta Ozila, para je sigurna dok god je pod ugovorom.

I još on, za razliku od njih, može da igra. Istina je da je to sa klincima po deceniju i više mlađim od njega, ali hej! Milioni su milioni…

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.