AKO LOME...

Šefe, imam ideju: Pariz zove huligane na PRAZAN stadion, ulaz je samo 15 evra!

Autor Nikola Janković

Da im se u nedelju ne bi ponovila neprijatna "proslava" sa ulica, policija francuske prestonice pozvala je navijače da gledaju finale na "Parku prinčeva". Naplatiće im i ulaz.

Neko je u policiji sigurno ponosan na ovu ideju.

U Parizu su, posle neprijatne "proslave" najvećeg uspeha u istoriji najpopularnijeg fudbalskog kluba iz tog grada, došli na ideju kako da spreče - ili bar ublaže - posledice eventualne "reprize" za vikend.

U ovom trenutku znamo samo da će Pari sen Žermen igrati finale Lige šampiona u sezoni 2019/20, kasnije večeras saznaćemo protiv koga (ostanite uz Mondo, pratićemo meč UŽIVO), ali će dilema o ishodu najvažnije utakmice od osnivanja "svetaca" 1970. godine potrajati sve do nedelje uveče.

Da im već oko ponoći ne bi ponovo goreli automobili, padala rasveta, pucala stakla na izlozima i letele stolice po baštama restorana, u prestonici Francuske došli su na ideju da nezgodne pristalice šampiona zemlje okupe na praznom stadionu i tako ih, koliko-toliko, drže pod kontrolom.

To što utakmice u nedelju uveče na "Parku prinčeva" neće biti i što će slika iz Lisabona biti prikazana na "video bimu", nije značilo i da je ulaz slobodan, naprotiv. Za ovu alternativnu verziju finala Lige šampiona prodavaće se karte po ceni od 15 evra, što se može shvatiti i kao "osiguranje" za eventualnu materijalnu štetu.

Štete je bilo na ulicama "Grada svetlosti" prethodne noći, kada su huligani rušili sve pred sobom od sreće što je njihov tim deklasirao Lajpcig i otišao korak dalje od maksimuma iz sezone 1994/95, kada je legendarni Žorž Vea poveo Pari sen Žermen do polufinala Lige šampiona.

Ova generacija "svetaca", u koju je uloženo dve milijarde evra za devet godina, otišla je korak dalje, u finale. Pitanje je, međutim, da li će u njemu moći da računa na svog lidera i najskupljeg fudbalera u istoriji, Nejmara Žuniora.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.