"VIDI" SE JASNIJE...

Ovo su SVI parovi 2. kola kvalifikacija: "Crtaju" se putevi ka Ligi šampiona!

Autor Nikola Janković

Na "Rajku" su saznali da ne idu u Tbilisi, već u Tiranu. Polako se formira grupa koja će se boriti za samo četiri mesta u elitnom rangu.

Izvor: MN Press

Dok se u Portugaliji još bude vodila borba za finale Lige šampiona u sezoni 2019/20, ostatak fudbalske evrope imaće formiran "kostur" pred drugu rundu kalifikacija u sezoni 2020/21.

U njoj će prvak Srbije gostovati u Albaniji, šampion Bosne i Hercegovine u Belorusiji, a najbolji tim Crne Gore iz prošle sezone - nigde. Posle Crvene zvezde i Partizana, najdominantniji tim Bugarske u poslednjoj deceniji uzeo je još jedan "skalp" na Balkanu: Budućnost - Ludogorec 1:3 (1:2).

Utakmice će biti odigrane 25. i 26. avgusta, takođe odlučuje jedan meč, ako posle 90 minuta bude nerešeno - slede produžeci, pa penali.

Parovi drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona od ranije su poznati na stazi pratilaca, sada je dosta jasnije prepoznati pravce kojima se do bogate novčane nagrade stiže i stazom prvaka.

Crvena zvezda se "upisala" još sinoć, uz još četiri aktuelna prvaka, ove srede to je prva uradila Omonija, doduše tek kroz produžetke na gostovanju u Jermeniji.

Usledila je "petarda" Norvežana u mreži gostiju iz Finske: Molde - KuPS 5:0 (2:0), kao i veliki preokret prošlogodišnjeg rivala crveno-belih, Suduve, na gostovanju u Talinu.

Junak je bio Mihret Topčagić, koji je prvo udarcem sa 11 metara odveo meč u produžetak, kasnije i do penal serije, a potom još jednim rešio dramu: Flora - Suduva 1:1, 1.1 (0:0), penalima 2:4.

Jang bojsi će nešto kasnije od ostalih saznati ime prvog rivala ove sezone, jer je pandemija korona virusa nastavila da odlučuje i pred duel šampiona Farskih Ostrva i Slovačke.

Parovi 2. kola:

staza šampiona

Kluž - Dinamo Zagreb
Klaksvik/Slovan - Jang bojs
Seltik - Ferencvaroš
Suduva - Makabi Tel Aviv
Legija - Omonija
Celje - Molde
Ludogorec - Mitjiland
Dinamo Brest - Sarajevo
Karabag - Šerif
Tirana - Crvena zvezda

staza pratilaca

AZ Alkmar - Viktorija Plzenj
PAOK - Bešiktaš
Lokomotiva Zagreb - Rapid

*napomena: igra se na jednu pobedu, mečevi su na programu 25. i 26. avgusta.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.