UMESTO DA SE RADUJU!

JEZIVE PRETNJE IZ TIRANE PRED GOSTOVANJE CRVENE ZVEZDE! Odsečena tri prsta - poruka Srbima

Autori Nikola Janković Vladimir Sukdolak

Počelo je...

Izvor: Instagram/fktirona06

Umesto da se raduju prilici kakva se ne ukazuje svaki dan i vesele dolasku evropskog prvaka u njihov grad, navijači Tirane proglasili su kampanju mržnje prema Srbima zvanično otvorenom.

Dan posle plasmana njihovog kluba u 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, kada je postalo jasno da će im naredni rival biti Crvena zvezda, Albanci su na društvenim mrežama počeli da dele morbidne poruke, koje bi mogle da budu shvaćene i kao pretnja.

Možda će vas zanimati

Ovako "zvuči" jedan od postova...

Za razliku od duela koji je odigran u smiraj Drugog svetskog rata i koji je u to vreme predstavljao duel prijateljstva, novo gostovanje crveno-belih u prestonici Albanije dolazi u potpuno drugačijim okolnostima i neprijateljskoj atmosferi.

Prva i osnovan razlika je u tome što će meč između Zvezde i Tirane biti odigran u kvalifikacijama za Ligu šampiona, odnosno što će imati takmičarski karakter. Meč će se, takođe, igrati bez prisustva publike zbog pandemije korona virusa, tako da će tenzije na samom stadionu biti daleko manje.

Ali…

To nije sprečilo navijače dva kluba da na društvenim mrežama u kratkom vremenskom periodu razmene neprijateljske "pozdrave", pa čak i pretnje. Jedna od njih došla je od prve organizovane navijačke grupe u Albaniji, koju predstavljaju upravo ultrasi Tirane

Grupa "Fanatiks Tirana" je na svom profilu na Instagramu objavila jeziv snimak sa pesmom na srpskom: "Ubij, ubij, ubij, Srbina", a jedini opis je datum odigravanja meča sa Zvezdom u prestonici Albanije – 25. avgust 2020.

U oktobru 2017. Partizan je igrao u obližnjem Elbasanu protiv Skenderbega. U to vreme Nacionalni stadion u Tirani bio je u izgradnji, pa je meč morao da se igra na objektu na kojem je ranije gostovala i reprezentacija Srbije.

Crno-beli su bili smešteni u Tirani i za vreme boravka u Albaniji nisu imali nijednu neprijatnost, osim verbalnih za vreme meča u Elbasanu. Zanimljivo da su navijači Skenderbega pred duel sa Partizanom u obližnjim kafićima uživo pratili duel Crvene zvezde i Arsenala i da je bilo onih koji su navijali za Beograđane.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.