sad je pao najniže

SAD JE PAO NAJNIŽE: Osvojio Ligu šampiona, vodio Real Madrid, Inter, Čelsi i Napoli, ali je u Kini DOTAKAO DNO!

Autor Pavle Knežević

Rafa Benitez definitivno prolazi kroz najgore trenutke svoje trenerske karijere

Rafa Benitez dotakao je dno u kineskoj Superligi. Bukvalno, jer je njegov Dalijen Jifang pao na poslednjem mesto Grupe A.

Trener koji je sa Liverpulom osvajao Ligu šampiona i trenirao Real Madrid, otišao je iz Njukasla u Kinu za oko 13,5 miliona evra, ali je od tada vezao pet poraza!

Nova sezona počela je pet meseci od očekivanog zbog pandemije koronavirusa, a Benitezova ekipa pala je na osmo mesto, sa samo dva boda – bez pobede, dva remija i pet poraza.

Kineska Superliga podeljena je u dve grupe, koje se igraju u Sudžou i Dalijenu da bi se sprečila zaraza. Ali, čak i da su timovi iz obe grupe zajedno, Benitezov tim bi bio pretposlednji na tabeli.

Benitezov tim danas je izgubio od Gvangdžua 3:2, što je tom timu bila prva pobeda u sezoni. Njega vodi Đordi Krojf.

"Trebalo je da imamo mira i da iskoristimo šanse koje smo imali. Kao što sam govorio mnogo puta do sada, ovo je mlad tim i treba da učimo na svojim greškama i nastavimo da radimo. To je to, nema mnogo toga drugog da se radi", rekao je Benitez posle meča.

Pitanje je koliko će uprava kluba slušati trenera koji je od jula prošle godine, kada je došao u Kinu, ostvario samo sedam pobeda u 22 utakmice u kojima je vodio tim.

Nekadašnji trener Intera, Čelsija, Napolija trenutno prolazi kroz najgoru fazu svoje karijere, pošto mu je ovo najgori prosek bodova po utakmici još od 1996. godine, kada ga je otpustio Valjadolid pošto je u 23 meča ostvario samo dve pobede.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.