Velika konkurencija

PO 360 MINUTA BEZ OTKAZA: Ko će prvi biti otpušten u Superligi? (ANKETA)

Autor Dušan Ninković

Čak šest timova ispada na kraju sezone, a trenutno ima nekoliko kandidata za smenu u elitnom rangu srpskog fudbala.

Izvor: MN Press

Dok pojedina prvenstva u Evropi nisu ni blizu početka, Superliga Srbije se već ''zahuktala''. Odigrane su četiri runde, a u ovoj veoma efikasnoj sezoni još nismo videli nijednu promenu trenera.

Možda malo neobično za srpske klubove, koji su prethodnih godina često znali da ''prelome'' posle samo nekoliko slabijih partija.

Kako je pre nama pet kolo, runda u kojoj će se stvari na tabeli dodatno kristalisati, ispred vas je anketa.

Ko će prvi u Superligi smeniti trenera, odnosno koji trener će prvi dobiti otkaz u srpskim klubovima?

Pa, da krenemo redom.

PREDRAG RISTANOVIĆ - Zlatibor

Posle četiri kola je evidentno, Zlatibor je ubedljivo najslabiji tim u ligi. Momci sa vrha jedne od najpoznatijih srpskih planina nisu potpuno spremni ušli u novu sezonu, pa je nakon početka četiri kola rezultat izostao. Debitant u ligi se ne snalazi najbolje, a to bi mogao da plati trener.

BRANKO MIRJAČIĆ - Rad

Tokom leta nije bilo pojačanja, a oni najiskusniji su napustili tim. Tako je Mirjačiću, inače veoma mladom treneru, ostalo da improvizuje. Za sada ne ide dobro, pošto Rad nije osvojio nijedan bod u novoj sezoni.

DEJAN RAĐENOVIĆ - Bačka

Još jedan tim koji je ušao u ligu i još jedna ekipa koja ne zna za pobedu. Ako im je za utehu, imaju dva remija i utisak koji je Bačka ostavila za sada i nije toliko loš.

BRATISLAV ŽIVKOVIĆ - Inđija

Stigao je u Srem samo nekoliko dana pred početak priprema, kada je postalo jasno da se saradnja sa Aleksandrom janjićem neće nastaviti. Iako je najavljen ofanzivan fudbal, Inđija je poslednji tim u ligi koji je postigao gol. Na njihovu sreću, on im je doneo tri boda.

DRAGAN IVANOVIĆ - Napredak

U teškoj je situaciji Napredak. Iako nije delovalo da će se boriti za opstanak ove sezone, samo jedna pobeda iz uvodna četiri kola nije dobar rezultat. Pobeđivali su ih Javor i Inđija, timovi koji nisu mnogo kvalitetniji od njih, pa će možda i u Kruševcu da misle o promenama.

DRAGAN ANIČIĆ - Mačva

Najslabiji tim prethodne sezone je dobro otvorio ovu, protiv novajlije iz Bačke Palanke, ali su onda Šapčani stali. Tri uzastopna poraza su loš niz, ali im ni raspored nije išao na ruku, već su igrali protiv Crvene zvezde i Radničkog.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Potencijalni kandidati za otkaze su i Kenan Kolašinac, koji predvodi ekipu Novog Pazara, mada zbog objektivnih razloga on mora imati veći kredit kod poslodavaca. Tu je i Žarko Lazetić, koji je sa Metalcem osvojio četiri boda, ali pretpostavljamo da mu u Gornjem Milanovcu veruju. Simo Krunić je na klupi Radnika iz Surdulice, sa samo jednom pobedom, ali je iskusni stručnjak već dugo u superligaškim vodama pa ne treba očekivati otkaz ovako rano u sezoni.

Na kraju prvenstva ispada šest ekipa iz Superlige.

PAROVI 5. KOLA:

petak
Proleter - Crvena zvezda 18
TSC - Metalac 19

subota
Čukarički - Bačka 19
Javor - Radnik 19
Spartak - Radnički 19
Partizan - Inđija 19:30

nedelja
Napredak - Vojvodina 17:30
Voždovac - Zlatibor 19
Mačva - Novi Pazar 19
Mladost - Rad 19

TABELA: Crvena zvezda 12, Čukarički 10, Spartak 9, Partizan 9, Radnički 9, Mladost 9, TSC 8, Vojvodina 8, Proleter 8, Javor 6, Voždovac 6, Metalac 4, Radnik 3, Novi Pazar 3, Mačva 3, Napredak 3, Inđija 3, Bačka 2, Rad 0, Zlatibor 0.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.