SLOVACI ISPALI!

NISU SE POJAVILI NA MEČU, ISPADAJU IZ LIGE ŠAMPIONA: I drugi tim imao koronu, Farani idu dalje!

Autor Nebojša Marković

Rekli bi mnogi da je ovo zaista farsična situacija...

Nastavljaju se veliki problemi za UEFA - šampion Slovačke ispao je iz kvalifikacija za Ligu šampiona bez borbe!

Razlog je naravno korona virus, a ekipa Slovana iz Bratislave morala je da preda meč Ki Klaksviku sa Farskih Ostrva!

Iako još uvek nema zvanične odluke, poprilično je jasno kakav će biti epilog. Ekipa Slovana nije bila u mogućnosti da u petak izađe na megdan šampionu Farskih Ostrva i zbog toga će Klaksvik dobiti pobedu službenim rezultatom 3:0!

Sva ujdurma oko ovog susreta počela je još pre nekoliko dana, kada je tim iz Slovačke otputovao na gostovanje, a u njihovoj ekspediciji se našla jedna osoba pozitivna na kovid-19.

Čitava ekipa je zbog toga morala da ode u karantin i nije mogla da igra meč u sredu, zbog čega je UEFA odlučila da Slovanu pruži drugu šansu. Meč je pomeren za 48 sati, dovoljno da Slovan pošalje tim omladinaca koji bi zamenio prvi tim u susretu protiv Klaksvika.

Ipak, u petak je postalo jasno da je i jedan igrač omladinskog tima bio pozitivan na korona virus, zbog čega se Slovan nije pojavio na meču.

Sada se čeka zvanična odluka UEFA, ali izgleda da će posle Drite, predstavnika takozvanog "Kosova" sada i šampion Slovačke morati da završi učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a da nisu ni dobili priliku da igraju meč.

To znači da će Ki Klaksvik u drugom kolu igrati protiv Jang Bojsa. U timu Slovana inače nastupaju i srpski internacionalci Dejan Dražić i Aleksandar Čavrić.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.