Već u utorak novi meč

STANKOVIĆ NAJAVIO TIM ZA TIRANU: Već znam 90% ekipe! Suđenje ne komentarišem...

Autor Dušan Ninković

Trener Zvezde istakao da mečevima poput ovog sa Proleterom ''raste srpski fudbal''.

Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Srpski šampion je teškom mukom, uz gol El Fardua Bena u finišu meča, osvojio sva tri boda na gostovanju Proleteru.

Domaćin, ekipa koju predvodi trener Branko Žigić, pokazao se kao taktički veoma ozbiljan protivnik. Rival je znao kako da stoji na terenu, a mali umor je bio primetan kod igrač Zvezde.

Ritam od tri utakmice u sedam dana je ostavio posledice, ali će Zvezda morati da pronalazi snagu za takve okolnosti i u nastavku sezone. već u utorak je sledeći meč.

O utakmici u Novom Sadu, kao i protivničkom timu, Stanković je govorio u superlativima.

''Mislim da sa ovakvim utakmicama raste srpski fudbal iz kola u kola. Lep i organizovan protivnik. Znaju sve šta da rade kada imaju posed i kad nemaju. Nama je ovo treća utakmica u sedam dana. Video se umor, teško vreme, osetilo se, mislim da smo napravili dobre izmene i podigli smo ekipu. Nekada mora jedna majstorija da se izvuče iz pojedinca da bi se rešio meč'', istakao je Stanković.

Na poluvremenu su napravljene tri izmene. Pretpostavljamo, da bi se neko od igrača sačuvao za gostovanje u Albaniji. Dejan Stanković je to i potvrdio, izjavom da povreda nema.

''Nema povreda, sve su bile taktičke promene. Radim utakmicu za utakmicu, ne vodim da se razvodnim sa mislima. Prikupili smo već neke informacije, oni dobro stoje na terenu, ovo je izvanredna proba za moje momke tako da mi je bitno samo da odmore glavu jer je ritam mnogo jak i ubitačan. Koliko god se poštuje naše prvenstvo sigurno pobegnu misli, ali još jednom svaka čast Proleteru'', rekao je nekadašnji fudbaler Intera.

On na konferenciji nije pričao o tom timu, ali pred kamerama Arenesport je govorio i o finalu Lige Evrope.

Zvezdin trener nije hteo da odgovori na pitanje o suđenju na meču Proleter - Crvena zvezda.

''Ne komentarišem suđenje, samo moje momke i dajem pohvale protivniku'', rekao je Stanković.

Šef stručnog štaba srpskog šampiona nije bio rečit ni kada je u pitanju predstojeće gostovanje u Tirani. On je samo najavio konferenciju pred put u Albaniju.

''Što se tiče utakmice u Albaniji imaćemo konferenciju za taj meč. Znam 90% tima koji će izaći'', zaključio je Stanković.

Nakon pet odigranih utakmica u Superligi Srbije, Crvena zvezda je lider prvenstva. Već posle četiri kola, aktuelni šampion je bio jedina ekipa sa maksimalnim učinkom.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.