DOBAR SKAUTING

Trenerov KOMPLEKS iz mladosti koštao je Inter trofeja koji čeka 22 godine!

Autor Nikola Janković

Banega je samo čekao da iskoristi ono što je o Konteu mogao da sazna još dok je nastupao za Inter u sezoni 2016/17.

Ever Banega nije se upisao u strelce u poslednjoj utakmici za Sevilju, ali je postigao "gol" koji je prelomio dramatičnu utakmicu sa Interom sinoć u Kelnu.

Očigledno dobro "izbrifovan" pred finale Lige Evrope, svestan svih vrlina i mana svog protivnika, Argentinac je prepoznao trenutak i upotrebio informaciju, koju je mogao da sazna o Antoniju Konteu još dok je nastupao za Inter u sezoni 2016/17.

Banega se "kačio" sa "nerazurima" od početnog zvižduka sudije Danija Makelija, koji se spremao da "svirne" kraj prvog poluvremena kada je na red došao Nikolo Barela. Dvojica vezista ušla su u žestoku raspravu "tik" ispred klupa za rezervne igrače, pa Đulen Lopetegi i Konte nisu mogli da ne čuju uvrede i psovke.

Jasno je koji od dvojice trenera nije uspeo da ostane miran tom prilikom.

Kontea ni žuti karton iz 5. minuta nije sprečio da "se uključi", a to je bilo sve što je Banega čekao. Drsko je "ubo" Italijana tamo gde je "najtanji", u kompleks koji vuče još iz ranih 20-ih, kada je prelaskom iz rodnog Lećea u Juventus naglo počeo da ćelavi. 

Uz pomoć tretmana i preparata koji su počeli da se pojavljuju na tržištu tokom 90-ih godina, budući kapiten Juvea uspeo je da zaustavi opadanje kose i već od 2000. nastupao u crno-belom dresu sa frizurom kakvu i danas nosi. 

Međutim...

"Nemoj da ti počupam tu periku", bila je rečenica koja ga je u toj meri izbacila iz takta, da je srčani Antonio prvo zakazivao "fajt" ispred stadiona, a onda prestao da liči na sebe u drugom poluvremenu.

Nijednog trenutka nije delovao kao trener jedne od najpožrtvovanijih ekipa u Evropi ove sezone. To je prepoznao i režiser prenosa, koji je u 60. minutu prikazao Kontea u krupnom planu.

Njegov izraz lica govorio je sam za sebe.

Izvor: Screenshot

Sevilja: Bono - Navas, Kunde, Dijego Karlos (od 86. Gudelj), Regilon - Banega, Fernando, Đordan - Suso (od 78. Vaskez), De Jong (od 85. En Nesiri), Okampos (od 70. El Hadadi).

Inter: Handanović - Godin (od 89. Kandreva), De Fraj, Bastoni - D'Ambrozio (od 78. Mozes), Barela, Brozović, Galjardini (od 78. Eriksen), Jang - Lukaku, Lautaro (od 78. Sančez).

U tom 60. minutu, vezni red "nerazura" uveliko je u serijama gubio duele na sredini.

Banega je uz pomoć Fernanda i Đordana kontrolisao tempo igre i pojačavao pritisak na poslednju liniju odbrane Intera, uticaj Danila D'Ambrozija i Ešlija Janga po bokovima bio je marginalizovan, pa su se navijači pred "malim ekranima" s razlogom pitali šta trener čeka i kada će skloniti sa terena, pre svih, Roberta Galjardinija.

Dok su se Barela i Marcelo Brozović nekako držali "na konopcima", Galjardini nije bio u utakmici od povratka iz svlačionice, baš kao ni Konte, koji se probudio tek kada je Romelu Lukaku postigao drugi gol na meču - ali na pogrešnoj strani terena.

Igrao se 74. minut kada je Belgijanac efektne i neprecizne "makazice" Dijega Karlosa preusmerio u mrežu Samira Handanovića, za vođstvo rivala od 3:2. Konte se tada setio da mu je "pola" klupe na zagrevanju od početka drugog dela, pa je u 78. minutu napravio trostruku izmenu i poslao na teren Kristijana Eriksena, Aleksisa Sančeza i Viktora Mozesa.

Ne samo da je tri puta zakasnio da reaguje, već je i tada uveo samo jedan "svež" par nogu u vezni red. Izašao je Galjardini, dok su Barela i Brozović morali da "stisnu zube" i povuku ekipu u ofanzivu. 

Ona je mogla biti samo jalova u poslednjih 15-ak minuta sezone koja je počela 13 meseci ranije i prekidana na dva i po meseca zbog pandemije korona virusa.

Lopetegijevi momci samo su pomogli da vreme brže istekne tradicionalnim valjanjem, istezanjem i odugovlačenjem...

To je dobar skauting.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.