Da još jednom pokušaju

SEDMI PUT TRENER U ISTOM KLUBU: Nekadašnji defanzivac Juventusa će probati još jednom

Autor Dušan Ninković

Ovo je verovatno neki rekord.

Izvor: YouTube/Stiri Botosani

Rumunski fudbal je, to smo već shvatili, jedan potpuno drugačiji svet. Kakve se sve tamo stvari dešavaju, to je teško čak i izmisliti.

Pravi prozor u dešavanja kod naših istočnih komšija daje nam Emanuel Rošu, rumunski novinar koji preko svog Tviter profila otkriva sve najspektakulrnije događaje iz svoje zemlje.

Poslednji u nizu je u vezi sa Univerzitateom iz Krajove, timom koji je do poslednjeg kola prethodne sezone imao šanse za šampionsku titulu.

Oni će u novoj sezoni imati novog trenera, a to je italijanski stručnjak Nikolo Napoli.

Nekadašnji defanzivac Mesine, Beneventa, Juventusa, Kaljarija, i Ređine je po sedmi put u kariejri zaposlen u klubu iz Krajove!

Zvuči gotovo nestvarno, ali je zapravo istina.

Prvi put je ekipu preuzeo 2004. godine, zatim je radio između 2007. i 2009. godine, da bi se nakon druga dva rumunska kluba vratio 2011. Usledio je trenerski angažman u sezoni 2013/14, zatim mesto generalnog direktora u sezoni 17/18 i na kraju još jedna sezona na klupi, 18/19.

Pored svih ovih angžmana, Napoli je radio u Brašovu, Astri iz Ploeštija, Turnu Severinu i Politehnici iz Jašija. Nikada nije ni pokušao da napravi trenersku karijeru van Rumunije.

Nekadašnji fudbaler je svojevremeno igrao kao desni bek ,a sa ekipom Juventusa je u sezoni 1989/90 osvojio italijanski kup i Kup UEFA.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.