"NE SME ONAKO DA SE IGRA"

TO NIJE ZVEZDA KOJU ŽELIM, NEDOPUSTIVO SLABA IGRA: Oštra poruka direktora posle pobede Zvezde u Tirani!

Autor Milutin Vujičić

"Nezadovoljan sam i ljut, neću reći da sam razočaran, jer smo pobedili. Samo zbog pobede to neću reći. Sve ostalo nije valjalo i ovako više neće moci", kazao je sportski direktor Zvezde.

Izvor: Nikola Mitić/FK Crvena zvezda/Facebook

Crvena zvezda je uz dosta muke prošla u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona pošto ih je Tirana pošteno namučila na "Er Albaniji". Jedan gol u mreži, delo Tomanea, bio je dovoljan da se srpski šampion plasira u nastavak takmičenja, ali briga ima.

Kazao je Dejan Stanković posle meča da se "pobedi u zube ne gleda", ali da je potrebno popraviti igru kako bi se došlo do Lige šampiona - potrebno je.

Sportski direktor Mitar Mrkela je čestitao igračima na prolasku u narednu rundu, uz osvrt na napredak na UEFA listi i nastavak niza eliminisanih protivnika u Evropi, ali je naglasio da ma koliki to veliki uspeh bio koji izaziva ponos - "to je sve prošlost".

"Moramo da se okrenemo onome što nas čeka sutra. Naši igrači moraju da shvate da Crvena zvezda raste iz dana u dan, i da rastu i naša očekivanja i očekivanja naših navijača i medija i celokupne javnosti. Moraju da shvate da igrajući za Zvezdu imaju ogromnu odgovornost. Nije važno samo da se pobedi nego je važan i način na koji Zvezda pobeđuje", kazao je Mitar Mrkela uz kritike na račun igre.

"Ne sme da se igra onako kako je Zvezda igrala sinoć u Tirani. Igrali smo nedopustivo slabo. To nije Zvezda koju želim".

Sportski direktor Zvezde kazao je da je o tome razgovarao i sa Dejanom Stankovićem na povratku iz Albanije, kazavši da je trener toga svestan, ali da o detaljima neće da govori u javnosti.

"Napravili smo dobar tim, možda i najbolji u poslednjih šest godina i normalno da su očekivanja velika", kazao je Mrkela.

Pritisak se osećao u vazduhu, da li je to opravdanje?

"Jeste bio pritisak oko ove utakmice, ali to je Zvezda. Uvek je neki pritisak. Rekao sam već ranije, a sada ću ponoviti - ko nije spreman da igra, da radi i da živi pod pritiskom, taj nije za Crvenu zvezdu. Nezadovoljan sam i ljut, neću reći da sam razočaran, jer smo pobedili. Samo zbog pobede to neću reći. Sve ostalo nije valjalo i ovako više neće moći", kazao je Mrkela i dodao:

"Predstoje nam razgovori sa igračima. Moraju da menjaju svoj karakter i svoje navike. Moraju da budu hrabriji i odvažniji, moraju da budu svesni da nose dres Crvene zvezde. Nema u Zvezdi minulog rada i samozadovoljstva. Verujem u trenera Dejana Stankovića i njegov stručni štab, verujem u ove igrače".

Zaključak je sasvim jasan...

"Imamo vremena do trećeg kola i 15. septembra da ispravimo sve uočene greske i rešimo probleme. Mora ovo mnogo bolje. Čeka nas još mnogo posla", poručio je Mrkela.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.