ispunjava se najavljeno

1 MESIJEV USLOV PRE SVE IZVESNIJEG PRELASKA U SITI! Dokazi se nižu iz sata u sat, "građanima" ništa neće biti problem!

Autor Pavle Knežević

Mesi i Gvardiola su sve bliže ujedinjenju, tako bar javljaju dobro obavešteni izvori

Samo dvojica fudbalera u 21. veku mogu pričama o svojim transferima da utihnu sve ostale. Tako je bilo pre dve godine kada je u jeku Mundijala Kristijano Ronaldo odlučio da ode Juventus, tako je i sada kada je Lionel Mesi rešio da napusti Barselonu i ode u…?

Iako se zvanično ništa ne zna, favorit je i dalje Mančester siti, a dokazi, odnosno prilozi toj teoriji se samo gomilaju, iz sata u sat.

Katalonski mediji prednjače u tome, a informacije deluju pouzdano. Jedan od razloga je i to što je izvršni direktor Sitija Feran Sorijano takođe Katalonac.

Novinar Mundo Deportiva Fransesk Agilar objavio je danas da su ljudi iz Sitija obavestili Mesijev menadžment da je klub finansijski sposoban da izvede operaciju, čak i ako bi moralo da se plaća obeštećenje. U klubu su, međutim, ubeđeni da će Argentinac doći bez obeštećenja. Tako bar tvrdi Agilar.

Radio Katalonija, koja je prva objavila o razgovoru Mesija i Kumana, sada javlja da je Siti igraču ponudio dvogodišnji ugovor. Mesijev zahtev je bio i da Pep Gvardiola ostane još jednu sezonu, pošto mu ugovor ističe 2021. Jasno je da Mesi neće želeti da rizikuje sa novim trenerom, verovatno poučen iskustvom sa Setjenom.

Svi tamošnji mediji su ubeđeni da Mesi može da ode bez obeštećenja, odnosno da može da aktivira klauzulu prema kojoj je na kraju svake sezone slobodan igrač ako tako odluči. Spor je u tome što u ugovoru piše da je to kraj maja, a sada je avgust.

Mesijevi advokati, međutim, navode da se sezona završava finalom Lige šampiona, koje je ove godine održano 23. avgusta. Argentinac je svoj "burofax" poslao 20, tako da veruju da su tu u prednosti.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.