PET TIMOVA U PREMIJER LIGI

REKORDER PREMIJER LIGE REKAO DOSTA: Vratio ih u elitu pa objavio da neće više igrati

Autor Dušan Ninković

Umesto da poslednju sezonu odigra u najvišem rangu, odlučio je da završi karijeru.

Ponikao je u Brajtonu, ali za taj tim nikada nije zabeležio meč u seniorskom fudbalu. U jednom kontroverznom transferu je 1997. godine postao igrač Aston Vile, a naredne godine je već bio redovan u startnoj postavi slavnog kluba.

Nizali su se zatim Mančester siti, Everton i Vest Bromvič albion, dok danas Geret Beri nije saopštio da je fudbalskoj karijeri kraj.

Osim dve sezone u Čempionšipu, konstantno je igrao Premijer ligu, takmičenje koje je i osvojio jednom. Sa Aston Vilom je bio najbolji u Intertoto kupu, dok je sa Građanima jednom podigao trofej FA kupa. U sezoni 2014/15 izabran je za najboljeg igrača Evertona.

Ali, Gereta Berija nećemo pamtiti po tome. Čak ni po ona 53 nastupa za seniorsku reprezentaciju engleske, čiji je dugogodišnji član bio.

Nekadašnji fudbaler Vile, Sitija, Evertona i Vest Broma je rekorder Premijer lige po broju nastupa.

Zato u predstojećoj sezoni nije morao da bude ''teret'', da upisuje sebi lažne nastupe i tako poravlja statistiku.

Geret Beri karijeru završava sa 653 nastupa u najjačoj engleskoj ligi, na drugom mestu je Rajan Giga sa 632, treći je Dejvid Džejms koji ima 573, a tek na četvrtom mestu je igrač koji je aktivan. Džejms Milner je na 538 nastupa i u teoriji bi mogao da ugrozi momke na vrhu.

Tokom prethodne sezone Beri nije mnogo igrao, a na to su najviše uticale povrede koje su se pojavile u kasnijoj fazi njegove karijere. Odigrao je tri meča u Čempionšipu i još tri utakmice u FA kupu.

Vest Bromvič će naredne sezone igrati Premijer ligu, pošto je uz Lids i Fulam, izborio promociju iz Čempionšipa.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.