Moguć i otkup

ZLATNI ORLIĆ ODLAZI IZ ZVEZDE: Portugalci ga čekaju na pozajmicu!

Autor Dušan Ninković

Nagovestio je kvalitet kod Dejana Stankovića, ali nije uspeo da se izbori za mesto startera.

Izvor: (MONDO - Stefan Stojanović)

Kod Dejana Stankovića je, tokom zimskih i letnjih priprema, najavio da će konkurisati za mesto startnog štopera. I oba puta je nestajao sa mape kako su takmičarske utakmice počele da se igraju.

Ove sezone je Srđan Babić peti izbor Zvezdinog stručnog štaba, pa ne čudi što je blizu odlaska iz kluba.

Kako prenosi MozzartSport, defanzivac koji je sa Srbijom bio najbolji na svetu 2015. godine na Novom Zelandu, mogao bi da se preseli u Portugal.

Za njegove usluge zainteresovan je Famalikao, u kom se već pokazao Uroš Račić, koji je tamo igrao prethodne sezone kao pozajmljeni fudbaler Valensije. Jedno od najprijatnijih iznenađenja portugalskog šampionata ima dobra iskustva sa Srbima.

Delovalo je da će se kod novog trenera Srđan Babić izboriti za mnogo veću ulogu nego što je to bio slučaj kod Vladana Milojevića, ali je ponovo negde zapelo.

Crveno-beli ovog leta, ukoliko se dogodi odlazak u Portugal, neće moći da računaju na novac od transfera. Rođeni Banjalučanin bi trebalo da se preseli u Famalikao na jednogodišnju pozajmicu, nakon koje bi Portugalci mogli da ga kupe za 1,1 milion evra.

Babić ove sezone nije odigrao ni minut fudbala u crveno-belom dresu. Prva tri kola Superlige je proveo na klupi, a u poslednja dva meča, kao i u evropskim utakmicama, nije bio ni u protokolu. Poslednji takmičarski meč za Zvezdu odigrao je još sredinom juna, u porazu od TSC-a.

Babić je ponikao u banjalučkom Borcu, ali je pravu afirmaciju stekao u dresu Vojvodine. Usledio je veliki transfer u Real Sosijedad, gde je igrao za rezervni tim, a zatim na pozajmici u Reusu. Nastupao je za četiri selekcije u mlađim kategorijama reprezentacije Srbije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.