VELIKI TRIJUMF

BORAC POBEDIO U EVROPI POSLE DEVET GODINA: Banjaluka slavi, Nikšićani praznih ruku u Republici Srpskoj!

Autor Nebojša Marković

Ovo su dugo čekali u Banjaluci.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Borac je u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope!

Nakon velike borbe protiv Sutjeske iz Nikšića, banjalučki fudbaleri slavili su 1:0, a jedini gol na Gradskom stadionu postigao je kapiten "crveno-plavih" Stojan Vranješ, čime su ostvarili nešto što nisu skoro čitavu deceniju.

BORAC - SUTJESKA 1:0 (1:0)
/Vranješ 35/

Borac je na svom terenu u "balkanskom derbiju" ostvario prvu pobedu u evropskim takmičenjima posle punih devet godina! Do nje su došli teško, ali zasluženo.

Iako to nije bila igra koja bi mogla zadovoljiti Vladu Jagodića, naročito u drugih 45 minuta, Banjalučani su uspeli u svom primarnom cilju, a to je plasman u narednu rundu kvalifikacija.

Gosti iz Nikšića bolje su otvorili meč i napravili nekoliko solidnih prilika pred golom Bojana Pavlovića, ali je golman domaćih osujetio sve njihove napade i omogućio svojim saigračima da krenu u kontraofanzivu.

U 35. minutu, slavlje Banjalučana - Marko Brtan odlično je proigrao Stojana Vranješa, koji reaguje majstorski i lobuje golmana Vladana Giljena, što su znali da proslave navijači Borca, popularni "lešinari".

U drugom poluvremenu nije viđeno mnogo toga.

Jagodić se odlučio za defanzivnu taktiku. Sutjeska je imala terensku inicijativu, veći posed lopte, ali je odbrana Borca delovala besprekorno, pa nije dozvolila veća uzbuđenja pred golom Pavlovića.

Banjalučani će sa nestrpljenjem čekati žreb za drugo kolo kvalifikacija i priliku za još veći uspeh na evropskoj sceni.

BORAC: Pavlović, Dujaković (79. Kajkut), Jovanović, Janičić, Čosić, Zakarić, Danilović, Brtan (63. Vojnović), Ziljkić, Vranješ, Lukić (72. Radulović). Trener: Vlado Jagodić.

SUTJESKA: Giljen, Stijepović, Bulatović, Mitrović, Grivić, Dubljević (67. Marušić), Janković (74. Marković), Osmajić, Ćetaković, Kojašević (10. Raičević), Adrović. Trener: Dragan Radojičić.

(MONDO.ba/Goran Arbutina/Bojan Jakovljević)