Kreću iz Moldavije

PRVO PA MUŠKO: U Moldaviji bilo svega sem drame, TSC preskočio prvu prepreku!

Autor Dušan Ninković

Prethodne sezone četvrti u prvenstvu, a ove sezone prvi put u Evropi!

Izvor: MN Press

Fudbaleri TSC-a su svoj prvi evropski meč u klupskoj istoriji odigrali u Kišinjevu. Protiv predstavnika Moldavije, Petrokuba, fudbaleri iz Bačke Topole su odigrali prvi zvanični internacionalni meč u istoriji kluba.

Srpski predstavnik je lakše nego što se očekivalo savladao protivnika na ovom gostovanju. Po jedan gol u oba dela igre otklonili su svaku dramu.

PETROKUB - TSC 0:2
/Tomanović 16, Lukić 55/

Ovako izgleda startna postava za koju se opredelio Zoltan Sabo.

Od samog početka je bilo jasno da će se domaćin braniti, a da izabranici Zoltana Saba imaju nameru da brzim golom umire domaćina. 

Iako su imali terensku inicijativu, u tom uvodnom dleu susreta je domaćin propustio najbolju šansu. Nenad Filipović je bio fantastičan i sprečio je udarac Platike, a samo dva minuta kasnije je bilo 0:1.

Duronjić je centrirao, golman Avram zaplivao, a Saša Tomanović pogodio mrežu domaćeg tima. I verovatno bi tu bio i kraj nadanja za predstavnika Moldavije da ih petnaestak minuta kasnije nije častio Varga.

Jedan neoprezan vazdušni duel i lakat u glavu rivala bili su dovoljni za direktno isključenje, ali i nova krila Petrokubu. Istina, sa igračem više nisu uradili previše.

Dobili su terensku inicijativu, pokušali da prebace težište igre pred gol TSC-a, ali pravih šansi je nedostajalo.

Zato je gost rešio da ih napravi. Pobegao je Đuro Zec, faulirala su ga dvojica fudbalera na ivici kaznenog prostora, a jednom je to bio i drugi žuti karton. Stanje je bilo poravnato, što se tiče broja igrača na terenu, a Lukić je sa bele tačke povisio na 0:2.

Kraj nadanja. Postalo je jasno domaćem timu da ne mogu više od časnog poraza, pa je meč već tu odlučen.

PETROCUB: Avram - Žardan, Onana Ndzomo, Racu, Taras, Douanla - Kojocari, Rozgoniuk, Turkan - Platika, Ambros.

TSC: Filipović - Varga, Antonić, Babić, Ponjević - Zec, Tomanović, Milićević, Duronjić - Lukić, Silađi.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.