ŽREB LIGE EVROPE

KO ČEKA PARTIZAN I TSC NA ŽREBU? "Valjak" može u Hrvatsku, Bačka Topola "merka" Milan i Totenhem!

Autor Nebojša Marković

Žreb za drugo kolo kvalifikacija je u ponedeljak.

Izvor: MN Press - ilustracija

Partizan i TSC su u četvrtak uveče odradili svoj posao i spram očekivanja se plasirali u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Sada se čeka ponedeljak i žreb za drugo, a poznati su (skoro) svi potencijalni rivali srpskih timova u narednoj rundi.

Skoro svi, jer dva meča 1. kola i dalje nisu odigrana, zbog odlaganja i problema koje je pravio korona virus. To su okršaju Kalju - Mura i Makabi Haifa - Željezničar.

Sve ostalo je praktično poznato.

Partizan će u drugom kolu biti nosilac, a TSC neće, pa će tako i dva tima imati vrlo različite potencijalne protivnike. Da počnemo od Partizana, koji neće imati previše potencijalnih "mina" na putu ka trećem kolu.

Tim Sava Miloševića bi 17. septembra mogao da igra protiv sledećih ekipa: Kukeši (Albanija), Servet (Švajcarska), OFI i Aris (Grčka), Linkoln Red Imps (Gibraltar), Ventspils (Letonija), Olimpija (Slovenija), Osijek (Hrvatska), Geteborg i Hamarbi (Švedska), Bodo Glimt i Viking (Norveška), Riterijal (Litvanija), Progres (Luksemburg), Honved (Mađarska), CSKA Sofija (Bugarska), Kajsar (Kazahstan), Šamrok Rovers (Irska), Nefči (Azerbejdžan), Pjast (Poljska), B36 Toršavn (Farska Ostrva), Botošani (Rumunija), Lokomotiv Plovdiv (Bugarska)...

TSC bi sa druge strane mogao da ima daleko teži zadatak. Oni bi mogli da igraju i protiv Totenhema Žozea Murinja, slavnog Milana, Bazela, Kopenhagena, Volfsburga, Standarda iz Liježa, Remsa Predraga Rajkovića, Dinama iz Moskve, Rendžersa, Granade, Galatasaraja... Ali tu su i neki lakši protivnici poput Žalgirisa, Nju Sejntsa iz Velsa, Škendije iz Makedonije, Zrinjskog iz Mostara...


Žreb je u ponedeljak 31. avgusta, a igraće se samo jedan meč. Prilikom žrebanja će se odrediti ko će biti domaćin susreta. Vojvodina se takmičenju prikljućuje tek od trećeg kola.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.