POVLAČIO SE I RANIJE

"NEMANJA, IZDAĆE TE OTADŽBINA": Već dve godine je svima jasno da Matić neće da igra za "orlove", ali zašto?

Autor Milutin Vujičić

Misteriozna poruka od pre dve godine tek sada dobija pun smisao...

Izvor: MN Press

Veliki udarac za reprezentaciju Srbije. Zamenik kapitena Nemanja Matić odlučio je da više ne nosi dres "orlova", nezvanično je sinoć preneo "Informer" saznanja iz FSS, a ako ste pažljivije pratili vesti oko državnog tima mogli ste i da naslutite da će se tako nešto brzo desiti.

Najodgovorniji ljudi iz FSS, kao i selektor Ljubiša Tumbaković, pokušaće da ubede Matića da promeni odluku, ali čini se da je ovoga puta sigurniji nego ikada.

Nije ovo prvi put Nemanji Matiću da kaže "zbogom" reprezentaciji, zapravo je već četvrti.

Prvi put je to bilo još 2012. godine kada je Matić odbio da igra kod Siniše Mihajlovića. Bio je nezadovoljan svojim statusom u državnom timu pošto je četiri utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo gledao sa klupe, dok su umesto njega igrali Mijailović, Ignjovski, Fejsa...

To je očigledno pogodilo Matića koji je rekao da više neće igrati kod Mihajlovića, ali se sve zaboravilo za godinu dana kada je pozvan za utakmicu protiv Hrvatske u Beogradu (1:1).

Na tom susretu bio je izuzetno dobar, iako je dobio crveni karton, pa su "ratne sekire" zakopane i polako je Matić počeo da postaje jedna od najvažnijih karika u reprezentaciji Srbije, bez obzira na to ko je bio selektor "orlova" u tom trenutku.

Izvor: MN Press

Prvi naredni problem usledio je za vreme Svetskog prvenstva u Rusiji gde je Srbija počela pobedom protiv Kostarike, a onda doživela poraze od Švajcarske i Brazila za eliminaciju.

U stilu Nemanje Vidića posle Slovenije, tako je i Matić dao "zapaljivu" izjavu posle Brazila.

"Prvo da se odmorim, odigrao sam oko 60 utakmica ove sezone, ispražnjen sam i emotivno i fizički, otom potom, razgovaraćemo, ne volim da kalkulišem... Ukoliko se budem osećao da mogu da pružim svoj maksimum tako će biti, ukoliko ne - povućiću se", kazao je "vruće glave" Nemanja Matić kome je očigledno bilo muka od pritiska u reprezentaciji.

Vratio se već na sledećem meču Lige nacija, i to kao kapiten protiv Litvanije, odigrao i finiš meča protiv Rumunije, a potom ponovo stavio prst na čelo.

Izvor: MN Press

Nije se našao na spisku selektora Mladena Krstajića za susrete protiv Crne Gore i Rumunije, zvanično zbog povrede, ali sve je zbunila njegova poruka ostavljena na Instagramu koja možda tek danas dobija pravi smisao.

Deluje da je Matić odavno raskrstio sa reprezentacijom Srbije, ali to nije mogao da izgovori.

"Da, Nemanja Matić je spreman da pogine za Srbiju, kao što je njegova otadžbina, s istim entuzijazmom, spremna da ga ponovo izda. I uradiće ona to. Nemaj nikakvu sumnju, moj Nemanja", napisao je tada visoki vezista, a mnogi nisu bili svesni na šta misli.

Od te poruke Matića iz novembra 2018. godine - zaigrao je još samo triput za Srbiju. Nije ga bilo na čak devet utakmica, zbog povreda i umora, isprobavanja novih igrača...

Izvor: MN Press

Nije potpuno jasno šta je to Nemanju Matića, koji se "penzioniše" iz reprezentacije sa samo 48 nastupa, poguralo ka odluci da se više ne odaziva na poziv selektora, a dok se nezvanično spominje neslaganje sa FSS - možda je i umor?

Vezisti sa Uba su 32 godine, potpisao je novi ugovor sa Junajtedom, video je da dolaze mlađi od njega, pa je možda rešio da sam preseče dok to neko nije uradio za njega.

Kao za Branislava Ivanovića.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.