Bio je haos na Čairu

O SKANDALU U NIŠU: Utakmica će biti registrovana 3:0!

Autor Mladen Šolak

Sudijski ekspert Igor Radojičić u razgovoru za TV Arena sport komentarisao i događanja na Čairu.

Izvor: YouTube/SuperLiga

Veliki, fizički sukob fudbalera, pa grubo kršenje pravila.

Te dve stvari obeležile su utakmicu Radničkog iz Niša i Proletera, na kojem je u poluvremenu izbila tuča pred tunelom, a potom su gosti napravili čak šest izmena - jednu više od dozvoljenog.

Igor Radojičić, stalni konsultant TV Arena sport, govorio je o radu sudije Stanka Ostrašćanina.

 O gužvi na poluvremenu.

"Bila je masovna konfrontacija. Jako je bitno reći da nakon toga nikome nije pokazan crveni karton i to nije dobra poruka. Sigurno se tu našao neko od igrača koji je preterao u ratobornosti, i sa jedne i sa druge strane. Nekoga bi trebalo isključiti, video sam fotografije, to je velika grupa ljudi"

Proleter je napravio šest izmena, a trener Branko Žigić se posle meča izvinio delegatu i četvrtom sudiji, Danilu Grujiću.

"Pretpostavljam da je previd. Pravila kažu da se vrše tri izmene, međunarodni bord je za prošlu i ovu dozvolio pet izmena u po tri termina. Jedna zamena je izvršena u poluvremenu. Odgovornost je na klubu koji je to napravio, a to spada u dužnosti četvrog sudije, koji nadzire zamenu igrača. To je njegova dužnost".

Meč je završen pobedom Radničkog 2:0, a Radojičić je najavio da bi mogla da bude zabeležena službenim skorom 3:0.

"Videćemo kako će Zajednica reagovati. Nisam eksperta za taj deo, ali mislim da će registrovana 3:0 par forfe. To bilo bilo i da je rezultat bio drugačiji, a mislim da bi to bio veći problem", rekao je on

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.