DRAMA NA KRAJU!

ŽREB LIGE ŠAMPIONA: Zvezda protiv "braće" iz Grčke, za dlaku IZBEGLA DINAMO!

Autor Milutin Vujičić

Zvezda je prošla Evropu i Tiranu, sledeća je Omonija, a poslednji rival na putu ka grupnoj fazi Lige šampiona je prvak Grčke.

Izvor: UEFA/Screenshot

Ako srpski šampion Crvena zvezda prođe Omoniju u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona - za ulazak u grupnu fazu igraće protiv "bratskog" Olimpijakosa!

Prvi meč igrao bi se 21. ili 22. septembra na "Karaiskakiju", dok bi revanš bio sedam dana kasnije u Beogradu (29. ili 30. septembar). Tako će Crvena zvezda na putu ka trećem uzastopnom učešću u Ligi šampiona igrati protiv tima koji joj je jesenas "izbio" proleće u Evropi.

Dobro je poznato bratstvo navijača, ali igrači Zvezde će sigurno biti veoma motivisani da se revanširaju Olimpijakosu koji je golom sa penala u finišu meča pobedio i izborio Ligu Evrope.

Interesantno je da je Zvezda prvo na žrebu izbegla Slaviju, pa Salcburg, a malo je falilo da ih kuglice u Nionu ukrste sa Dinamom iz Zagreba, što bi bio prvi susret ovih timova od raspada Jugoslavije i izazvao bi ogromnu pažnju.

Umesto toga Zvezda će putovati na dobro poznati teren, naravno pod uslovom da prvo bude bolje od Omonije u meču koji će biti odigran 15. ili 16. septembra.

PLEJ-OF STAZA ŠAMPIONA

Slavija Prag - Mitjiland/Jang bojs

Makabi Tel Aviv/Dinamo Brest - Salcburg

Olimpijakos - Omonija/Crvena zvezda

Karabag/Molde - Ferencvaroš/Dinamo Zagreb

PLEJ-OF STAZA "LIGAŠA"

Krasnodar - Benfika/PAOK

Gent/Rapid Beč - Dinamo Kijev/AZ Alkmar

Izvor: UEFA.com

IZ MINUTA U MINUT:

- Karabag - Molde protiv Ferencvaroš - Dinamo!

- Olimpijakos dočekuje Zvezdu ili Omoniju!

- Makabi - Dinamo Brest protiv Salcburga!

- Slavija Prag protiv boljeg iz duela Mitjiland - Jang bojs!

- Počinje žreb!

- UEFA drži navijače u neizvesnosti puštajući "hajlajtse" meča Bajern - PSŽ.

- Danas je žreb i za stazu "ligaša" povlašćeni su parovi Benfika - PAOK i Dinamo Kijev - AZ Alkmar, a njih čekaju Krasnodar ili pobednik meča Gent - Rapid Beč.

- Minut do početka žreba!

- Podsetimo, Zvezda može da igra protiv Olimpijakosa, Salcburga, Slavije i pobednika meča Ferencvaroš - Dinamo.

- Još samo deset minuta do početka žreba.

- Zvezda je pre dve godine izbacila Salcburg iz Lige šampiona, prošle sezone je igrala u grupnoj fazi protiv Olimpijakosa (3:1 i 0:1), dok je protiv Slavije igrala jednom u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Kod kuće je pobedila 2:1, u gostima je bilo 3:1 za Čehe.

- Koga biste voleli da Zvezda izvuče u plej-of rundi?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

- Žreb počinje tačno u podne.

Crvena zvezda će tačno u podne u Nionu saznati ime poslednjeg rivala na putu ka trećem uzastopnom učešću u grupnoj fazi Lige šampiona!

Izbacio je šampion Srbije do sada Evropu (5:0) i Tiranu (1:0), zna da ih na trećem koraku čeka Omonija u gostima, dok već unapred razmišljaju i o plej-ofu. Ni ovoga puta neće biti povlašćeni na žrebu, a lakog protivnika nema...

Tim trenera Dejana Stankovića u plej-ofu može da izvuče nekog od ovih rivala: Salcburg, Olimpijakos, Slaviju Prag, odnosno pobednika meča Ferencvaroš - Dinamo.

Prva utakmica igrala bi se 22. ili 23. septembra, a revanš 29. ili 30. istog meseca.

Ostanite uz MONDO, pratićemo žreb iz minuta u minut.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.