REVANŠ?

OLIMPIJAKOS JE "DUŽAN" ZVEZDI: Ruka Žandera i penal Tomanea nisu zaboravljeni, Grci slabiji nego lane?

Autor Milutin Vujičić

Šta šampiona Srbije čeka u plej-ofu, ako do njega dođe...

Izvor: MN Press

Žreb je spojio Crvenu zvezdu i Olimpijakos!

Da li će do duela u plej-ofu Lige šampiona i doći zavisi od učinka šampiona Srbije u trećoj rundi kvalifikacija. Zvezda će prvo morati da "izbaci" Omoniju u gostima, ili na neutralnom terenu, a tek onda da se pozabavi osvetom crveno-belom bratu iz Grčke...

Prijateljstvo navijača, kojih najverovatnije neće biti na tribinama u plej-ofu, neće biti u prvom planu pošto je ulog ogroman. Utakmice sa velikanima i 20 miliona evra su u igri.

Zvezdu još boli poraz od Olimpijakosa prošlog decembra koji im je "izbio" učešće u Ligi Evrope, trebalo je samo da izdrže do kraja i obezbede 0:0, međutim u 87. minutu Žander je dirao loptu rukom, a El-Arabi nije propustio šansu da donese pobedu svom timu.

Olimpijakos je prethodno čitav meč bio bolji, ali je Zvezda imala najbolju šansu - iz penala. Međutim, kada odgovornost nije preuzeo kapiten Marin - jeste Tomane.

Portugalski napadač, koji je pred odlaskom iz Zvezde, nije dobro šutirao i pogodio je prečku krajem prvog poluvremena, a taj promašaj kao da je dao dodatnu snagu Grcima koji su sve vreme "kidisali" na gol Milana Borjana uz glasnu podršku domaćih navijača.

RIVALSTVO?

Zvezda se naljutila na Olimpijakos koji joj je "pokvario posao" oko Matea Garsije. Argentinac je imao ponudu iz rodne zemlje, ali kada se umešao Olimpijakos i ponudio manje - Garsija je odlučio da ih sačeka. Njihove zvanične ponude i dalje nema, a Zvezda ga neće pustiti za manje od 2,5 miliona evra.

Ta utakmica bila je i poslednja evropska za Vladana Milojevića, posle toga je vodio Zvezdu samo još protiv Čukaričkog, ali po rečima bivšeg trenera crveno-belih - otišao bi i da je Tomane pogodio.

Olimpijakos je zbog pobede nad Zvezdom, koja je bila bolja od njih u Beogradu (3:1) posle preokreta sa igračem više, odlučio da zadrži trenera Pedra Martinsa. Bio je više puta pred smenom, ali im je vratio titulu šampiona u vitrine i to ubedljivo (skoro 20 bodova više od drugoplasiranog).

Nova sezona u Grčkoj još nije počela i to je dobra vest za Zvezdu. Biće u boljoj formi ako do duela dođe pošto će Olimpijakos prvi zvanični meč odigrati tek 12. septembra.

Zvezda je do sada već odigrala devet utakmica, i još nekoliko će do potencijalnih duela krajem meseca, ali je najveći deo tima Olimpijakosa ostao na okupu.

Zimus je otišao Danijel Podenš (Vulverhempton, 20 miliona evra), možda najbolji igrač kluba koji je dosta namučio Zvezdu na čuvenom "Karaiskakisu", dok je ovog leta zbogom rekao i Konstantinos Cimikas preselivši se u Liverpul za oko 13 miliona.

Klub je napustio i Omar Elabdelaui (Galatasaraj), a stigla su iskusna pojačanja.

Dolaske bekova Holebasa (Votford, 36) i Rafinje (Flamengo, 34), Olimpijakos nije platio ni dinara, dok su najveća sredstva izdvojili za Ahmeda Hasana iz Brage. Došao je i mladi srpski fudbaler Nikola Čumić iz Radničkog, ali će najverovatnije biti pozajmljen vrlo brzo.

Deluje da se Olimpijakos tek sprema za najveća pojačanja ovog leta, pošto su objektivno slabiji nego prošle godine u ovo vreme, a možda krenu u realizaciju baš posle žreba.

Istina, nema ni Crvena zvezda više Marka Marina koji je prošle sezone "vukao konce" u igri, ali su jači za registrovanog El-Fardua Bena, povratnike Gelora Kangu i Aleksandra Kataija, pa se može reći da nas čeka uzbudljiv duel, samo još da do njega i dođe.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.