Legenda o Srbinu

"ZBOG BOBIJA SAM SE OSETIO KAO IDIOT": Popovič o rastanku sa Marjanovićem i kajanju koje bi "vukao" zauvek!

Autor Mladen Šolak

Srbin mu nije zamerio, ali američkoj legendi je i danas neprijatno kada pomisli na okolnosti u kojima su se razišli 2016.

Izvor: MN Press/House of Highlights

U leto 2015. Boban Marjanović ostvario je san da ode u NBA ligu, kada ga je Greg Popovič doveo u San Antonio iz Crvene zvezde.

Tada najdominatniji centar Evrolige ipak se zadržao u Teksasu samo godinu, jer je u leto 2016. postao ograničeno slobodan agent, a Spursi nisu mogli da mu daju ponudu kao Detroit.

Pistonsi su pred Bobana izašli sa ugovorom na tri godine i za 21 milion dolara i u takvoj situaciji reprezentativac Srbije nije morao da mnogo razmišlja. Ali ipak jeste razmišljao, jer je hteo da i za manje novca ostane kod "Popa".

Legendarni Greg Popovič sa vremenske distance od pola decenije priznaje da se loše osećao kada je Marjanović odlazio. On mu je i rekao da ode.

"Osećao sam se kao idiot kada mu nismo ponudili novi ugovor. Nekad uradiš neke stvari jer znaš da je to najbolje za tu osobu. A sjajno je kada možeš da uradiš nešto što je sjajno i za tim i za tu osobu. Ipak, on je bio kod nas, doveli smo ga ovde, osetio je lojalnost, ali morali smo da mu objasnimo da je bolje za njega da ode, da se pobrine za porodicu i da u tom smislu donese odluku koja je bolja", rekao je Popovič.

San Antonio nije mogao da mu ponudi toliki novac, pa su se rastali.

"Tu ponudu nismo mogli da izjednačimo i zauvek bih osećao krivicu da sam ga ubedio da ostane i da odustane od toliko novca. Na kraju sam morao da mu kažem: 'Ne, ti sada odlaziš. Imaš porodicu. moraš to da uradiš. I on je uz oklivanje to prihvatio".

U međuvremenu, Boban je posle Detroita igrao za Kliperse, Filadelfiju, a dosad najznačajniju ulogu i najviše uspeha u Americi ima u Dalasu, gde je kod Rika Karlajla ove sezone prosečno postizao po 6,6 poena uz 4,5 skokova po meču.

"On je  inteligantan. On nije glup momak. I te kako je pametan. Pričali smo sa njim i ja i agent i brzo je shvatio šta je logično da uradi. Rekli smo mu da ćemo uvek biti tu za njega, za bilo šta da mu bude potrebno i siguran sam da je takva situacija i u Dalasu. Sjajan je", dodao je "Pop".

Marjanović je u Mevsima ovog leta završio svoju petu NBA sezonu i ima ugovor i za sledeću.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.