JOŠ JEDAN BIVŠI IGRAČ

PARTIZAN BI DA VRATI SVOJE "DETE": Stiže iz Pireja da reši mesto u odbrani i pitanje "bonusa"?

Autor Nebojša Marković

Puno se radi u Humskoj ove sedmice.

Izvor: MN Press

Ovo je nedelja povratnika u redovima Partizana. Prvo je na klupu tima ponovo seo Aleksandar Stanojević, potom je njegovo prvo pojačanje bio bivši igrač crno-belih Aleksandar Miljković, a sada bi još jedno poznato lice moglo da se vrati u Humsku 1.

Radi se o Svetozaru Markoviću, defanzivcu Olimpijakosa.

Partizan je krenuo u promene. Nakon odlaska Sava Miloševića, postalo je jasno da će neke stvari morati drugačije da funkcionišu. Crno-belima je do kraja prelaznog roka ostalo tek nešto više od mesec dana i sada je pravo vreme za delanje.

Već je izvesno da odlazi Nemanja Miletić, na poziciju desnog beka umesto njega već je stigao Miljković, a uskoro bi moglo i pojačanje na mestu štopera.

Svetozar Marković se pominje kao igrač koji bi ponovo mogao da zaigra u crno-beloj opremi, navodi list "Alo". Momak iz Bijeljine je prošlog leta otišao iz Humske, ali se nije najbolje proveo u Grčkoj i mogao bi da bude pozajmljen Partizanu.

To je želja ljudi u Humskoj. Marković je odigrao tek dva meča u Kupu Grčke u timu Olimpijakosa, da bi potom bio pozajmljen Larisi. Tamo je upisao još osam nastupa i skupio nešto manje od 600 minuta fudbala. Po završetku sezone se vratio sa pozajmice, ali čini se da za njega ponovo neće biti mesta u Pireju.

Poznato je da Stanojević voli da u Partizanu bude što više igrača poniklih u klubu, a ovih dana se pominje i mogući povratak Miloša Jojića.

Zato bi na zadovoljstvo sve tri strane Marković mogao da se ponovo okuša u bivšem klubu i tako postane drugo pojačanje trenera Stanojevića. Kada se ima u vidu da se crno-beli muče sa centralnim defanzivnim pozicijama, jasno je zbog čega je Partizan zainteresovan.

Strahinja Pavlović je otišao u Monako, Bojan Ostojić je izgubio mesto u odnosu na Makija Banjaka koji je kao stranac "zakucan" u prvih 11, a čini se da ni Uroš Vitas nije dovoljno zadovoljio svojim partijama. Partizan u svom kadru ima i Igora Vujačića, ali kako je Crnogorac upisao samo jedan nastup u 2020. godini, jasno je da u Partizanu njega ne vide kao rešenje.

Takođe, Marković bi dolaskom Partizanu olakšao pitanje dvojice U21 igrača koji će počinjati mečeve, pošto je do sada jedno od ta dva mesta bilo rezervisano za mladog golmana Aleksandra Popovića, koje se do sada nije pokazalo kao najbolje rešenje.

Svetozar Marković ima samo 20 godina i pre odlaska iz Srbije, za Partizan je upisao 36 nastupa. U Olimpijakos je otišao u transferu vrednom 1.500.000 evra, ali već posle nešto malo više od godinu dana mogao bi da se vrati nazad.

(MONDO/Alo)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.