Pametno?

ČIKA MIŠA ''OPLEO'' PO REPREZENTACIJI: Savetujem Ljubi da otera sve savetnike!

Autor Dušan Ninković

Fudbalski trener, kao što smo i navikli, bez dlake na jeziku.

Izvor: MN Press

Iskusni srpski trener je teško podneo poraz reprezentacije u Moskvi. Srbija je poražena od Rusije, ali se čini da je sve manje onih koji takve rezultate shvataju tragično.

Milorad Kosanović ili ''Čika Miša'', kako to volimo da kažemo, jedan je od onih kojima je teško palo.

On je u izjavi za Srpski telegraf bio veoma oštar prema reprezentativcima koji su upisali poraz.

''Osnovna stvar koja fali, a to se videlo posle ove pauze, je što se nije radilo na igri. Tumbaković je moj veliki prijatelj i ovo nije kritika prema njemu, ali neke stvari moraju da se uigravaju. To kod nas ne postoji. A kako i da postoji kad se stalno pojavljuju novi igrači. Da li je on prinuđen da ih zove ili ne...'', rekao je iskusni Kosanović i ostao zagonetan.

Po mišljenju Kosanovića, Srbiji fali sistem!

''Ova grupa, sa ovim selektorom, se nije okupila juče, oni su tu godinu dana. Nikakav sistem nije napravljen, a to tako ne može u modernom fudbalu. Mora da se uigrava, da postoji kontinuitet. Sistem se pravi prema kvalitetima koje imaš'', ističe nekadašnji trener Crvene zvezde.

A kao primer za svoje reči navodi upravo jednog bivšeg trenera crveno-belih. Reč je o vladanu Milojeviću.

''Poslednja naša ekipa koja je delovala kompaktno, uigrano i sa jasnim ulogama je Milojevićeva Zvezda. To se odrazilo na rezultate, ušlo se u Ligu šampiona'', zaključuje trener.

On je izjavu dao i za dnevni list Alo, a tu je takođe govorio bez dlake na jeziku.

''Troši se vreme na pogrešne stvari. Sastavljamo tim, umesto da se bavimo igrom. Uvek je bitnije koga je selektor stavio u ekipu, a ne radimo na pravljenju igre'', rekao je on na početku razgovora.

Selektor Rusije Stanislav Čerčesov je bio iznenađen što na terenu nema Nemanje Radonjića, a milorada Kosanovića je iznenadilo još nešto.

''Ne znam zašto nije bilo Radonjića, ne znam zašto nema Milivojevića. Pričam o onome što sam video, a nisam video ništa!'', rekao je trener koji od odlaska iz Radničkog nema klub.

On ima i savete za Ljubišu Tumbakovića, kog je označio kao svog prijatelja.

''Ne mogu da igraju oni za koje novinari misle da su igrači. Moraju da igraju oni koji mogu da iznesu plan igre. Ja savetujem Ljubu da sve iz te struke koji ga savetuju, a pojma o fudbalu nemaju, skloni od sebe. Mora da razmisli i da zategne situaciju, inače...'', zaključuje Milorad Kosanović.

Trener nekoliko srpskih klubova, ali i internacionalac na Malti, u Kini i Slovenije ističe da je Norveška, koja je rival Srbije u baražu, jača od Rusije i Turske.

''Ne može više da se igra na inspiraciju, da se čeka Tadić. Može, protiv Andore. Norveška ima bolje pojedince od Rusije i Turske, moramo da odredimo kako ćemo da igramo.''

Srbija će naredni meč odigrati u Beogradu protiv reprezentacije Turske, u okviru Lige Nacija, dok joj u oktobru predstoji gostovanje u Norveškoj, što je polufinale baraža za plasman na EURO naredne godine.

(MONDO/Srpski telegraf/Alo)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.