ANKETA

ZVEZDA BEZ NOVOG ŠPICA U MEČU SEZONE: Stanković će morati da se osloni na nekog od njih!

Autor Milutin Vujičić

Vrelo gostovanje koje neće biti nimalo jednostavno, posebno jer se igra samo jedna utakmica, a Zvezda još traga za napadačem.

Ako urugvajski napadač Gabrijel "Toro" Fernandez i stigne u Crvenu zvezdu, to neće biti pre meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Omonije!

Zvezda pokušava da ispregovara njegov dolazak na pozajmicu, prva ponuda je odbijena, zainteresovano je još dosta klubova iz Španije, pa je sada već izvesno da će Dejan Stanković za vrelo gostovanje na Kipru u napadu morati da bira "staro rešenje".

S obzirom na to da je Tomane pred transferom u Samsunspor, mada se nalazi na mini-pripremama Zvezde u Vrdniku, Stankoviću je vrlo sužen izbor za Omoniju.

I to baš u meču sezone - pošto u slučaju pobede Zvezda ima garantovanu jesen u Evropi.

Prvi izbor svakako će biti oporavljeni El-Fardu Ben, a koji je pokazao da može da igra i na mestu špica pod uslovom da Zvezda ne igra protiv "bunkera". Fudbaler sa Komora je pokazao da je u dobroj formi i već je postigao šest golova za crveno-bele, pokazavši da će ponovo biti jedan od najvažnijih igrača, iako je dvaput otpisan...

Od povrede se oporavio i Ričmond Boaći, špic iz Gane koji je skoro godinu dana van forme, a kome navijači Zvezde nisu zaboravili 58 golova u crveno-belom dresu.

Boaći je do sada odigrao samo 71 minut u Superligi, počeo je prethodni duel protiv TSC-a i zabeležio asistenciju, pa najozbiljnije figurira kao predvodnik napada sve dok Crvena zvezda ne angažuje novo lice u špicu, odnosno bar do potencijalnog meča protiv Olimpijakosa.

Izvor: MN Press

I to je sve što Zvezda ima od registrovanih igrača za Ligu šampiona, pa neće biti iznenađenje ako pred meč sa Omonijom (15. avgust) prijavi Nikolu Krstovića ili Milana Pavkova.

Heroj pobede nad Liverpulom se oporavio od komplikovane povrede lica, ali se nijednom još nije našao u protokolu za utakmicu, s tim da Dejan Stanković ističe da "nije precrtan". S druge strane mladi Nikola Krstović je postigao gol protiv Mačve, ali ga od tada nije bilo u sastavu.

U napadu može da odgovori još i Aleksa Vukanović, ali ni on se nije naigrao ove sezone pošto je na samo dve utakmice ušao sa klupe, zabeleživši jednu asistenciju...

Dakle, šta je rešenje?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.