Opet Liga Nacija

SNAŽNA PORUKA MARKA DMITROVIĆA: Uvek očekujte hrabru i motivisanu Srbiju!

Autor Dušan Ninković

Golman nacionalnog tima se priprema za meč protiv Turske.

Izvor: Youtube/PrintScreen

Srbija je u Rusiji pobeđena, a u Beogradu protiv turske će imati priliku za popravni.

Iako je primio tri gola na prethodnom meču, ponovo će među stativama biti Marko Dmitrović. Iskusni čuvar mreže je na konferenciji govorio pored Ljubiše Tumbakovića.

Ako se eliminišu greške, da li je model iz Rusije ono kako srbija treba da igra? Može li se protiv Turske očekivati hrabra i motivisana Srbija?

''Hrabru i motivisanu Srbiju treba očekivati uvek.Prvih 25-30 minuta su izgledali sasvim dobro. Samo neki od naših igrača su u takmičarskom ritmu, mi ostali smo na početku priprema i ima vremena da podignemo nivo igre.'', otkrio je golman koji brani u Španiji.

Koliko poznajete ekipu Turske i koga bi posebno izdvojili kao opasnost?

''Poznajemo ih, ne nešto previše u detalje. Znamo da su individualno kvalitetna reprezentacija. Analiziraćemo ih do utakmice, a ja ne bih izdvojio nikoga jer svi ofanzivci mogu da budu opasnost po naš gol. Fokusirani smo da sprovedemo u delo ono što selektor traži od nas, pa rezultat neće izostati.''

Da li je šut Karavaeva bio neodbranjiv?

''Previše sam samokritičan, pa mislim da je svaki šut odbranjiv. Ali, izuzetno je dobro pogodio, mislim da nije mogao bolje'', rekao je čuvar mreže Eibara.

Kolika je prednost domaći teren kad nema publike?

''Prednost jeste, jer poznajemo teren. Faliće publika, faliće ambijent da nas pogura napred, ali je u celom svetu takva situacija pa se navikavamo da igramo pred praznim tribinama'', istakao je bivši igrač Crvene zvezde.

Da li ste gledali Norveška - Austrija i da li ste uvideli mane u igri našeg protivnika u baražu?

''Površno samo, bacio sam pogled tokom večere. Igrali su protiv kvalitetne reprezentacije pa poraz nije iznenađujuć. Mi smo fokusirani na Tursku i utakmicu sa Norveškom ostavljamo za oktobar'', zaključila je ''jedinica'' nacionalnog tima.

Dmitrović je već tri godine član Eibara, a za reprezentaciju Srbije je do sada sakupio 14 nastupa.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.