pobeda gostiju

POBEDA PARTIZANA U "VEČITOM" DERBIJU: Crno-beli omladinci "uzeli" meru vršnjacima iz Zvezde

Autor Pavle Knežević

Zvezda napadala, Partizan pobedio

Izvor: YouTube/Zvezda Kids

Prvo su "večiti" kadeti igrali nerešeno, a onda su fudbaleri Partizana pobedili danas Crvenu zvezdu u gostima u osmom kolu omladinske lige Srbije.

Na poluvremenu je bilo nerešeno, a na kraju Crvena zvezda - Partizan 1:2

Brzo su gosti došli do vođstva, već u petom minutu preko Štulića koji je sigurnom realizacijom doveo crno-bele do prednosti. Pokušao je Stanković u 13. minutu da uzvrati, ali je Gočmanac odbranio oštar udarac veziste Zvezde.

Imao je Bačanin dve prilike u razmaku od pet minuta. Prvo je u 23. minutu voleom završio akciju, a potom je sa nekoliko metara šutirao, ali u oba slučaja lopta je završila pored gola.

Partizan je uzvratio preko Štulića, koji je pogodio stativu. Bačanin je u 31. minutu imao još jednu šansu, šutirao je na prazan gol posle nesporazuma odbrambenih igrača Partizana, ali je Bojat uspeo da ga izblokira u poslednjem trenutku.

Isplatila se upornost Bačaninu u 44. minutu. Knežević je sjajno šutirao, Gočmanac je odbio loptu, ali pravo do napadača Zvezde koji je izjednačio.

Šutirao je Knežević na startu drugog poluvremena i najavio inicijativu Zvezde. Najbolju priliku na meču za crveno-bele imao je Lazetić u 56. minutu. Centrirao mu je Petrović oštro, napadač se "poklonio" i šutirao, iako je lopta bila već viđena u golu, završila je pored stative.

Knežević je bio neprestana pretnja po gol crno-belih, pa je i u 61. minutu šutirao oštro, ali je lopta otišla pored gola. Ipak, gosti su iz praktično jedine šanse u drugom poluvremenu ponovo došli do vođstva, ovog puta je Jović bio strelac, a igrao se 63. minut.

Pretili su Neđićevi puleni do kraja meča preko svežih Mituljikića, ali su ipak bili defanzivci ti koji su imali dve fenomenalne šanse za izjednačenje. Prvo je Krstić u 82. minutu šutirao nogom preko gola posle kornera, a onda je Lazić u poslednjim trenucima meča u gužvi stigao do lopte, ali rezultat na semaforu se nije menjao.

Stadion: "Tereni Omladinske škole FK Crvena zvezda".

Sudija: Novica Anđelovski.

Strelci: Bačanin u 44. minutu za Crvenu zvezdu, a Štulić u 5. i Jović u 63. minutu za Partizan.

Crvena zvezda: Ćopić, Despotovski (od 88. Lazić), Đurić, Krstić, Petrović, Ćurić, Stanković, Branković (od 73. J. Mituljikić), Knežević (od 82. Stojanović), Bačanin (od 71. N. Mituljikić), Lazetić (od 55. Pantić).

Partizan: Gočmanac, Bojat, Grković, Stanković, Đorđević, Purić, Vlahović (od 73. Jovanović), Rašković, Petrović (od 73. Ilić), Štulić (od 88. Milovanović), Jović (od 90. Stojanović).

Žuti kartoni: Purić, Milovanović (Partizan).

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.