NEMA NIKO BOLJI?

"HOLANDIZACIJA" BARSELONE: Vraćaju se devedesete na "Nou Kamp" - stižu Kumanovi zemljaci!

Autor Milutin Vujičić

Vrlo brzo se očekuje ozvaničenje...

Ronald Kuman je pre nekoliko nedelja postao trener Barsleone, čuo je dobre vesti da Leo Mesi ostaje, a onda je prionuo na posao - dostavio je spisak pojačanja koja želi!

U pitanju su njegovi zemljaci Žoržinjo Vajnaldum (Liverpul) i Memfis Depaj (Lion), a Barselona je uveliko počela pregovore oko njih i veruju da će već u narednih nekoliko dana moći da se pohvale da su to njihove novopridošlice za narednu sezonu.

Barselona se nada da će proći povoljno u pregovorima sa Liverpulom i Lionom, odnosno da će dvojicu reprezentativaca Holandije dovesti za ukupno manje od 55 miliona funti.

Veći deo tog novca trebalo bi da "legne" na račun šampiona Engleske (30), dok će polufinalista Lige šampiona morati da se zadovolji sa nešto manjim iznosom (25). Ipak, ne može se reći da će biti nezadovoljni, to je i realna tržišna cena dvojice fudbalera.

Vajnaldum i Depaj su "ljubimci" Kumana iz reprezentacije Holandije, igrali su zajedno u PSV Ajndhovenu, a sada bi mogli da se ponovo ujedine u opremi Barselone.

Zanimljivo je da je Kuman kazao da ne želi Tijaga Alkantaru iz Bajerna, koji će otići upravo u Liverpul, a najbolje je da sami procenite ko je u toj situaciji najbolje profitirao. Što se tiče Depaja, on je bio veliki talenat holandskog fudbala, ali ga je transfer u Mančester junajted usporio.

Barselona i Holanđani dele veliki deo istorije pošto ih je čak 20 igralo na "Nou Kampu", a najpoznatiji je Johan Krojf.

U trenutnoj ekipi imaju Frekija de Jonga i Ronalda Kumana, dok ih je najviše bilo tokom devedesetih kada pored sadašnjeg trenera tu bili Zenden, Koku, Klajvert, Bogard, Hesp, Rajziger, kao i braća De Bur.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.