bajka se ostvaruje

NAŠA MILJENICA ATALANTA BUDNA SANJA: Najnovija evropska ljubimica od jeseni igra Ligu šampiona kod kuće!

Autor Pavle Knežević

Tim u koji smo se svi zaljubili prošle sezone igraće evropske utakmice u Bergamu!

Svaki iole neutralni ljubitelj fudbala zavoleo je Atalantu u minuloj sezoni. Mirni autsajderi "eksplodirali" su ne samo na italijanskoj, nego i na evropskoj sceni.

Ipak, svoju debitantsku sezonu u elitnom evropskom klupskom takmičenju igrali su u Milanu, na stadionu koji dele Milan i Inter. Ali, U sezoni 2020/21, to, ipak, neće biti slučaj!

Naime, "boginja", odnosno "La Dea", praktično je dobila zeleno svetlo od Evropske fudbalske unije za odigravanje evro-mečeva u Bergamu!

Atalanta je večeras saopštila da je njen dom u Bergamu, koji je u prethodnom periodu bio podvrgnut drastičnoj rekonstrukciji, u protekla dva meseca posetila komisija UEFA, koja je dala pozitivnu ocenu za sve što je do sada urađeno na sanaciji stadiona.

"Inspekcija je ukazala na još nekoliko stvari koje treba da budu urađene, ali to će biti rešeno u narednih nekoliko dana, tako da će Atalanta domaće mečeve u Ligi šampiona za sezonu 2020/21 igrati u Bergamu", navedeno je u klupskom saopštenju.

Atalanta je mečeve u Ligi Evrope igrala na stadionu Mapei, koji pripada Sasuolu, a od jeseni će elitni evropski klubovi dolaziti u Bergamo, italijanski grad koji je bio najteže pogođen pandemijom korona virusa.

"Mogu da kažem da nas ovo izuzetno zadovoljava, san se ostvaruje. Toliko smo se trudili da sve ovo uradimo. Naš stadion, kad ga završimo, ispunjavaće uslove za Ligu šampiona. Fantastično!", nije krio oduševljenje prvi čovek kluba Antonio Perkazi.

Atalanti sada samo preostaje da sačeka 1. oktobar, kada će biti obavljen žrijeb grupne faze.

Klub iz Bergama će se, prilikom izvlačenja, naći u trećem šeširu.

(Mondo.ba)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.