BEZ ŠANSI I PONOSA...

PRVO ISPALI, PA SE OBRUKALI: Poljaci izbacili "orliće", Stolica izgubio od Bugara!

Autor Nikola Janković

Ni onih 1:10 u Trstu pod Đorovićem nismo stigli da zaboravimo, a...

Izvor: MN Press

Bilo je potrebno da pobedimo i Rusi i mi, da bismo zadržali izglede za plasman na Evropsko prvenstvo za mlade fudbalere 2021.

Nije se dogodilo nijedno od ta dva, pa neće ni treće.

Pobedom Poljske nad Rusijom u terminu od 18 časova, "orlići" su formalo ostali bez šansi da nastupe na završnici narednog leta u Mađarskoj i Sloveniji. Potom, u terminu od 20.45, selekcija Ilije Stolice ostala je i bez ponosa pred praznim tribinama stadiona Metalca:

Srbija - Bugarska 1:2 (0:1), u poslednjoj utakmici 8. kola Grupe 5.

Srbija: M. Ilić - Vlalukin (od 25. Maksimović), Mašović, Kamanović (od 63. Gavrić), Šehović - I. Ilić (od 75. Mićević), Nišić, Petrović - Čumić (od 63. L. Ilić), Stuparević, Birmanović. Selektor: Stolica.

Bugarska: Naumov - Tombak, Antov, Hristov, Ljaskov - Čendarov, Iliev (od 87. Rusev), Jurkov - Ivanov, Krastev (od 93. Jordanov), Dimitrov (od 87. Stefanov). Selektor: Dimitrov.

"Orlići" nisu uputili nijedan udarac u okvir gola u prvih sat vremena, ali jesu primili gol u prvoj akciji Bugara posle dvostruke izmene koju je selektor obavio u 63. minutu i pretumbao formaciju 4-2-3-1 uvođenjem veziste Luke Ilića i krila Željka Gavrića umesto štopera Dimitrija Kamanovića i napadača Nikole Čumića.

Vodeći gol za komšije postigao je vezista Ilija Ilionov Iliev u poslednjem minutu igre prvog poluvremena, a četvrti poraz Stoličinog sastava, koji će rasterećen takmičarskih ambicija otputovati 13. oktobra u Talin na oproštajnu utakmicu sa Estonijom, potvrdio je Kalojan Kratsev u 64. minutu na dodavanje Stanislava Ivanova.

Pogledajte drugi pogodak ekipe trenera Aleksandra Dimitrova, ali ne i poslednji postignut ovog utorka uveče na stadionu Metalca.

Poslednji je bio udarac Luke Ilića iz jedanaesterca u 86. minutu igre. Do kraja utakmice, utisak o debaklu potrudio se da upotpuni naš centarfor Darko Birmančević, koji je naterao norveškog sudiju Espena Eskasa da mu pokaže drugi žuti karton i oslobodi ga obaveza u oktobru. Na letu za Talin, evidentno, neće biti ni teško povređenog Jovana Vlakulina, jedinog kog Stolica nije želeo, već morao da zameni.

Estonija je tako ostala jedini tim, koji je ova generacija mladih fudbalera Srbije savladala od 11. oktobra prošle godine i gostovanja u Sofiji, završenog pobedom nad večerašnjim rivalom 0:1. 

U ostalih šest takmičarskih nastupa "orlića" od Stoličine promocije, zakazane nedugo posle istorijske blamaže u Trstu sa selektorom Goranom Đorovićem i tri poraza na Evropskom prvenstvu ukupnom gol-razlikom 1:10, Srbija je zabeležila samo još dva remija.

U Grupi 5 do večeras samo Letonija nije uspela da zabeleži pobedu, ali ni da izgubi od Srbije u dve utakmice.

Prema objašnjenju poslatom iz tabora "orlića", kapiten ekipe Luka Adžić "imao je dogovor" da nastupi samo u ta dva duela sa Letoncima, jer mu je ovaj septembar bio presudan u potrazi novog kluba, pa tako Njegoš Petrović nije bio jedini na kog Stolica nije mogao da računa u ovom "prozoru" kvalifikacija.

Rezultati 8. kola:

utorak

Grupa 5

Letonija - Estonija 1:1 (0:0)
/Regža 61 - Rejnkort 53/

Poljska - Rusija 1:0 (0:0)
/Džidžek 61/

Srbija - Bugarska 1:2 (0:1)
/L. Ilić pen 86 - Ilijev 45, Kratsev 64/

Tabela: Rusija 17, Poljska (-1) 16, Bugarska (-1) 11, Srbija 8, Estonija 5, Letonija 5.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.