Fudbal

DOK ŽIVI OFK BEOGRAD, IME LEGENDE ĆE BITI NA KARABURMI: Nije odigrao ni minut za klub, ali je besmrtni "romantičar"!

Autor Mladen Šolak

Navijači OFK Beograda na sjajan način su odali poštovanje klupskom velikanu.

Izvor: MN Press

Leto 2020. posebno je teško za navijače OFK Beograda jer su ih napustili bivši igrači i funkcioneri kluba, počev od legendarnog Ilije Petkovića, a zatim i Božidar Milenković i Vlada Bulatović. Ipak, ove nedelje na Omladinskom stadionu dogodio se i jedan lep događaj.

Navijači "romantičara" okupljeni u udruženje građana "Klub prijatelja OFK Beograda 1994" obnovili su klupsku ambulantnu stadiona na Staroj Karaburmi i nazvali je "Ambulanta Milan Aranđelović Raki".

Svojim sredstvima, prikupljenim od donacija i članarina, navijači OFK Beograda kompletno su renovirali medicinski blok, okrečili ga i oslikali ga fotografijama legendarnog fizioterapeuta OFK-a i reprezentacije.

"Raki" Aranđelović je u klub stigao još 1955, kada se zvao BSK, i u njemu je ostao decenijama, sve do polovine osamdesetih. Na oko 1.200 zvaničnih i skoro toliko prijateljskih utakmica bio je fizioterapeut "romantičara", a u reprezentaciji je bio skoro pola veka, počev od 1960.

Sjajan kuriozitet je da 20 trenera OFK Beograda i 17 selektora nije htelo da dovodi drugog "fizija", već je verovalo Aranđeloviću, koji je preminuo 2017. u 88. godini.

Bivši igrač OFK Beograda Zdravko Jokić je uz Rakija rastao kao igrač, a postao i kućni prijatelj. U ime kluba, koji je trenutno trećeligaš, i u svoje lično ime zahvalio je navijačima na ovom lepom gestu.

"Raki nam je bio i otac i majka. U vreme kada sam igrao roditelji nisu dolazili da prate svoju decu kao danas. Mi smo bili prepušteni sebi i našem Rakiju. Za nas je bio za sve što je trebalo, u po noći, Ljiljo ti to dobro znaš. Ovo je veliki potez Kluba prijatelja da urede ceo ovaj prostor i ja im se u ime kluba zahvaljujem. Ovim činom su Rakija učinili besmrtnim!"

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi