U 93.

NIKO NE ZNA KAKO JE UŠLA: I Bećiraj je "video" kako golman BRANI, ali je Crna Gora na kraju pobedila!

Autor Nikola Janković

"Selektor je odredio ko šutira, na terenu su bili Hakšabanović i Savić, Jovetić je izašao", pričao je rekorder po broju nastupa u dresu Crne Gore.

Izvor: vidmela screenshot

Dok su u Parizu, u reprizi finala na "Lužnjikiju" iz 2018, vicešampioni sveta osmi put vadili loptu iz svoje mreže za 180 minuta fudbala, stotinak kilometra severno reprezentacija Crne Gore nastavila je oporavak od utakmice u kojoj je izvadila sedam lopti, ali za 90 minuta igre.

Golom Fatosa Bećiraja sa bele tačke u nadoknadi vremena, selekcija trenera Faruka Hadžibegića zabeležila je treću pobedu od neprijatnih 7:0 na gostovanju Engleskoj na kraju kvalifikacija za EURO 2020. Prva je bila prijateljska, druge dve takmičarske, a sve tri bez primljenog gola što je posebno obradovalo naslednika Ljubiše Tumbakovića.

Naše kolege iz Podgorice nisu, međutim, bile impresionirane kvalitetom fudbala koji su "sokoli" prikazali na "Žosi Bartel" stadionu u utorak uveče. Selektor je to video drugim očima...

"Mislim da smo pobedili zasluženo, iako smo trpeli pritisak Luksemburga, koji nam je napravio probleme zbog fizičke pripreme. Pobedili smo zahvaljujući velikoj želji svih igrača, i onih na terenu i onih na klupi. Prezadovoljan sam odnosom, prezadovoljan učinkom od šest bodova. Dobar početak, ali ima još mnogo toga pred nama", rekao je Hadžibegić, koji ima skor 4-1-3 kao selektor nacionalnog tima Crne Gore.

Njen rekorder po broju nastupa je Bećiraj, strelac odlučujućeg gola za pobedu nad Luksemburgom 0:1, tri dana nakon što je Stevan Jovetić postigao dva gola u Nikoziji i rešio premijeru sa Kiprom 0:2.

"Selektor je odredio ko šutira, na terenu su bili Hakšabanović i Savić, Jovetić je izašao. Nad Hakšabanovićem je bio penal, on mi je rekao da ja preuzmem. Jeste bilo pritiska naravno, i golman je bio na lopti, ali tukao sam precizno" , rekao je 32-godišnjak iz poljske Visle.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

"Sve se dobro završilo", dodao je.

Složio se sa ocenom selektora da je fizička priprema bila problem.

"Bilo je teško, fizički smo daleko od maksimuma. Nekim momcima je sezona tek počela, neki su tek počeli pripreme, neki su u sred priprema... Imali smo i dva putovanja, sve to utiče", rekao je Bećiraj.

"Protiv Kipra smo igrali bolje, jer smo imali svežinu. Igra nije bila onakva kakvu smo očekivali, ali najvažnija je pobeda".

Crna Gora ima dve od dve.

"Kada se emocije spuste napravićemo pravu analizu i izvući pouku. Ono što je jasno - visok nivo fudbala, traži fizičku pripremljenost, a mi to nismo imali", naglasio je Hadžibegić.

Tagovi