OK, ŠTA SAD?

UEFA IH IZBACILA ZBOG KORONE, A NISU JE IMALI: Veliki skandal potresa evropski fudbal!

Autor Milutin Vujičić

Bilo je pitanje trenutka kada će se ovo desiti...

Slovan iz Bratislave izbačen je iz prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona pošto je fizioterapeut tog kluba bio pozitivan na test za COVID-19 pred meč sa Ki Klaksvikom sa Farskih Ostrva.

Utakmica je registrovana službenim rezultatom (3:0), a Slovan je uspeo da dokaže da nepravdu.

Naime, svi igrači i stružni štab Slovana testirani su po dolasku na Farska Ostrva, samo je fizioterapeut dobio pozitivan test, pa je kompletna ekipa morala u karantin naredbom vlade. Meč nije odigran, ali se ispostavlja da je bila u pitanju greška.

Slovan je po dolasku u Slovačku obavio naknadne testove krvi koji bi pokazali antitela ako su bili zaraženi korona virusom, međutim nije ih bilo - ni kod fizioterapeuta.

"Naše sumnje u način testiranja na Farskim Ostrvima i na njihove rezultate pokazale su se opravdanim. Zato što rezultati testova koje je naš fizioterapeut napravio u ovlašćenoj laboratoriji u Slovačkoj pokazuju da on nema antitela na COVID-19", oglasio se saopštenjem Slovan.

"Test pokazuje da li je li osoba koja nije imala simptome prebolela korona virus. Svesni smo da čak ni ove činjenice neće promeniti odluku UEFA, ali morali smo da objavimo ovako važnu informaciju. Osećamo da smo teško oštećeni. Razočarani smo i tužni što smo nepravedno izgubili priliku da se borimo za Ligu šampiona", navode oni bez odluke o eventualnoj tužbi.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.